تاریخچه زوم 100 درصد

 

در گذشته، کارهای هنری به صورت طبیعی دیده می شد. این اثر هنری چه یک حلقه زیبا باشد یا یک نقاشی چشم نواز و یا حتی یک ساختمان قدیمی تا وقتی که به صورت عادی به آن نگاه کنید، زیبا به نظر می رسد. منظورم از عادی شرایط معمولی است که به یک اثر هنری نگاه می کنید. اگر به یک ساختمان نزدیک تر شوید و از فاصله 10 سانتی متری به جزئیات دیوار نگاه کنید، نقص های زیادی را در آن می بینید. همین حالت نیز برای مواقعی که به یک نقاشی بزرگ نگاه می کنید پیش می آید.

 

هرچه نقص های یک اثر از نزدیک کمتر باشد، کیفیت کلی تصویر بیشتر است ولی معمولا حتی اگر در صورتی که نقص های یک اثر از فاصله نزدیک خیلی زیاد هم باشد، بر روی تصویر و تاثیرگذاری اثر هنری تاثیر کمی می گذارند.

 

محتوای دیجیتال نیز شباهت زیادی با موارد گفته شده دارند. معمولا شما از فاصله خاصی به آن ها نگاه می کنید و حتی در صورتی که زوم کنید و نقص های زیادی هم ببینید، در حالت معمولی قابل دیدن نیستند. ما که به عنوان صنعتگران بصری شناخته می شویم (در کنار برخی مشتری های پیچیده) دوست داریم روی کارهای گرافیکی زوم کنیم تا ببینیم چقدر بر روی جزئیات کار شده است. در اغلب اوقات، نظر کلی خودشان را بر اساس نسخه زوم شده یک عکس تغییر می دهند که داستان متفاوتی دارد. ما معمولا با زوم 100 درصد به عکس ها نگاه می کنیم و نظر عموم بر این است که زوم 100 درصد برای تست کافی است و نباید بیشتر از این باشد. چگونه ممکن است هنگامی که روی یک عکس زوم 100 درصد کرده اید نتایج مختلفی به دست آید که همگی درست باشند.

 

بیشتر بخوانید: آیا واقعا به دوربین با رزولوشن بالا نیاز دارید؟

 

زوم 100 درصد چطور کار می کند؟

 

همه زوم ها برابر نیستند. اگر در مورد نگاه کردن به یک سوژه فیزیکی با چشم های خودمان صحبت می کنیم، “سطح زوم” همه برابر است ولی برای محتوای دیجیتال سطح زوم بستگی به صفحه نمایشی دارد که با آن محتوای موردنظر را مشاهده می کنیم. وقتی که به یک نرم افزار می گویید یک زوم 100 درصد از محتوای بصری مورد نظر به شما نمایش دهد، این نرم افزار نتیجه نهایی را براساس تعداد پیکسل های صفحه نمایش شما تنظیم می کند.

 

به دلیل اینکه اندازه صفحه نمایش های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد، نتیجه زوم 100 درصد بر روی صفحه نمایش های مختلف ممکن است متفاوت باشد.

 

درمثال پائین یک عکس با ابعاد 3888 در 2592 پیکسل دیده می شود. این عکس زمانی گرفته شده است که 10 مگاپیکسل سایز نرمال عکس بود. ما برای تست یک لپ تاپ با رزولوشن صفحه نمایش 1024 در 768 و یک صفحه نمایش 5k با رزولوشن 5120 در 2880 پیکسل داشتیم. در هر دو صفحه نمایش ما عکس را با استفاده از فتوشاپ یا نرم افزارهای مشابه باز کردیم و زوم را روی 100 درصد تنظیم کردیم. نتایج بسیار متفاوتی به دست آمد.

 

بالا بردن کیفیت در زوم 100 درصد

مستطیل قرمز چیزی را نشان می دهد که برروی صفحه نمایش 1024×768 مشخص است و دایره آبی چیزی است که برروی صفحه نمایش 5k مشخص است.

 

نتیجه صفحه نمایش کوچک تر در پائین دیده می شود.

 

زوم 100 درصد

 

نتیجه گیری

 

زوم 100 درصد هنگامی که همه صفحه نمایش ها کوچک بودن برای تست یک عکس مناسب بود ولی امروزه با تنوع صفحه نمایش های موجود در بازار زوم 100 درصد فقط یک عدد است و ربطی به کیفیت عکس ندارد. در صورتی که می خواهید تصاویری با کیفیت بالا بگیرید، بهتر است صفحه نمایشی که با آن کار شما به نمایش گذاشته می شود را شبیه سازی کنید. اینکه یک عکس روی صفحه نمایش های کوچک با کیفیت به نظر می رسد، دلیل نمی‎ شود که بر روی یک صفحه نمایش بزرگ نیز همین طور باشد. عکس این موضوع نیز ممکن است اتفاق بیافتد.

 

یک نتیجه گیری دیگر

 

در صورتی که برای خرید یک دوربین با کیفیت 40 مگاپیکسل و یا دوربین فیلم برداری 8k پول ندارید، نیازی به نگرانی نیست. می توانید به مشتریان خودتان بگویید صفحه نمایش های بزرگتری بگیرند و یا موبایل هایی با تراکم پیکسلی بالا تهیه کنند تا تصاویر شما با زوم 100 درصد با کیفیت بالایی به چشم بیایند.