در حال حاضر با تغییر نسل پردازنده ها سوکت آنها نیز تغییر می کند و کاربر اگر تمایل به آپگرید داشت باشد مجبور است مادربرد خود را نیز تعویض کند. اما ایده ایی که پشت طرح مفهومی Asus وجود دارد این است که با بکار گیری دو تراشه و دو سوکت مختلف در یک مادربرد کاربر زمان آپگرید می تواند یک پردازنده جدید را در کنار پردازنده قبلی خود داشته باشد و مجبور نیست که CPU قبلی خود را کنار بگذارد و یک مادربرد جدید خریداری کند. از طرفی توان پردازنده جدید به توان پردازنده قبلی اضافه می شود و در این حالت بازده سیستم نیز افزایش چشم گیری خواهد داشت.

اما اگر از نظر فنی این طرح را بررسی کنیم در حال حاضر تراشه اصلی مادربردها طوری طراحی نمی شوند که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. حتی تراشه های یکسان و از یک خانواده نیز نمی توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند این قضیه در مورد تراشه با سوکت های مختلف غیرممکن تر به نظر می رسد. دو تراشه مختلف مادربرد، حافظه های RAM جداگانه نیز نیاز دارند حال اگر حافظه های RAM قرار باشد بصورت Dual/Tri یا Quad در کنار یکدیگر قرار گیرند مجبور به اضافه کردن ماژول های بیشتر RAM نیز خواهیم بود. اگر فناوری و طراحی تراشه ها تغییر نکند علاوه بر مشکلات مرتبط با RAM و ارتباط بین دو تراشه مشکلات دیگر نیز وجود خواهد داشت بعنوان مثال هر کدام از تراشه ها قادر به کنترل اسلات های PCIe خود هستند. پورت های SATA, I/O, USB و غیره نیز دچار مشکل خواهند شد.

ASUS-Danshui Bay

مشخصا مادربردی که Asus در نمایشگاه نشان داد یک طرح مفهومی است و تراشه های آن قادر به برقرای ارتباط با یکدیگر نیستند. ASUS قصد دارد با نمایش این طرح میزان علاقه دیگران به آن را بسنجد تا شاید در آینده امکان ساخت آن فراهم شود.

منبع: Anand Tech