Google Music به شما این امکان را می دهد تا مجموعه موزیک های خود را در فضای Cloud آپلود کرده و توسط کامپیوتر و یا وسایل مبتنی بر اندروید به آنها دسترسی داشته باشید. این سرویس به نظرتان آشنا می آید؟ بله این سرویس شبیه سرویسی است که پیش تر آمازون معرفی کرده بود. اما Google Music Beta برخلاف سرویس Amazon، موزیک ها را به فروش نمی رساند و شما می توانید هر موزیک و یا فایل صوتی که دارید را در آن آپلود کنید پس نیازی نیست فایل های صوتی را از جای خاصی خریده باشید. به این ترتیب ابزارهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید نیز می توانند از طریق این سرویس بر فایل های موسیقی مدیریت داشته باشند.

لیست آهنگ های شما بصورت خودکار برروی تلفن همراه، تبلت و یا کامپیوتر همگام (Sync) می شوند. یعنی هر زمان که یک Playlist برروی تلفن خود ایجاد کنید بلافاصله همان Playlist در کامپیوتر یا تبلت شما نیز در دسترس خواهد بود، فایل های موسیقی نیز در کامپیوتر، تلفن همراه یا تبلت وجود ندارد که هر بار مجبور به انتقال آنها از یکی به دیگری شوید تمام فایل ها در یک مکان و برروی سرویس Cloud گوگل موزیک قرار دارند البته این سرویس به شما این امکان را می دهد تا فایل ها را بصورت آفلاین و برروی وسیله پخش کننده ذخیره کنید تا در زمان سفر در هواپیما و یا مکان هایی که به اینترنت وصل نمی باشید بتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.

اگر در مورد سرویس های Cloud اطلاعات ندارید به مقاله "آشنایی با Cloud Computing و سرویس های مرتبط با آن" مراجعه نمایید.

در حال حاضر نسخه آزمایشی Google Music Beta بصورت مجانی و فقط برای امریکایی ها ارائه می شود و مشخص نیست که این سرویس در آینده نیز به صورت رایگان عرضه شود. در نسخه بتا کاربران می توانند 20 هزار فایل موسیقی با bitrate ها متفاوت در Music Beta آپلود کنند. ممکن است در آینده گوگل برای آپلود فایل های بیشتر مبلغی را از کاربر دریافت کند.

سرویس فعلی Music Beta از فایل های صوتی با فرمت های MP3, WMA,AAC و FLAC پشتیبانی می کند و این بدین معنی است که از فایل های موسیقی DRM که توسط اپل و در iTune به فروش می رسد، پشتیبانی نمی شود. Music Beta از فرمت های M4P و M4A اپل پشتیبانی نمی کند ولی می توان با نرم افزارهای مختلف این فرمت ها را به یکی از فرمت های ذکر شده تبدیل کرد.

در حال حاضر Music Beta از طریق تمام کامپیتورها در دسترس است ولی تنها 8 ابزار مبتنی بر اندروید می توانند به این سرویس متصل شوند البته این محدود به زودی برداشته خواهد شد و تمام ابزارهای مبتنی بر اندروید قادر به استفاده از این سرویس خواهند بود.

کار کردن با سرویس Music Beta بسیار ساده است ابتدا شما می بایست وارد وب سایت music.google.com شده و با اکانت گوگل خود لاگین کند سپس درخواست آزمایش این سرویس را ارسال کنید پس از مدتی یک نامه برای شما ارسال می شود و در آن به شما تاکید می کند که حتما از نسخه های قانونی موزیک استفاده کنید و پس از آن سرویس در دسترس شما خواهد بود. البته از آنجایی که این سرویس در حال حاضر بصورت آزمایشی و تنها برای کاربران امریکایی در دسترس است برای ارسال درخواست می بایست یک IP امریکایی داشته باشد.

منبع: PC World