کدام گوشت برای بدن مفیدتر است؟ چند روزی بیشتر به عید سعید قربان باقی نمانده و خیلی از ما که به دنبال ادای نذر خود هستیم، هزینه خرید گوشت تازه گوسفند یا گوشت گوساله و گوشت گاو را کنار گذاشته‌ایم و منتظر رسیدن عید قربان هستیم تا خرید گوشت را انجام داده و بین مردم نیازمند آن را تقسیم کنیم. گوشت گوسفند و گوشت گاو دو نوع خوراکی مفید برای بدن انسان هستند که هر دو محبوبیت و ارزش خاص خود را در نگاه مردم دارا هستند. ازنظر جغرافیایی در قاره‌های مختلف، گوشت گاو در دسترس ترین گوشت به‌حساب می‌آید درصورتی‌که در نواحی مدیترانه‌ای و قاره استرالیا گوشت گوسفند به نسبت بیشتر تهیه و تولید می‌شود. ایران نیز کشوری است که به‌نوبه خود از دام‌پروری قوی برخوردار است، به‌طوری‌که سالانه نزدیک به 830.000 تن گوشت قرمز را تولید کرده و از این میزان 53% گوشت گاو و 47% گوشت گوسفند و بز را به بازار ارائه می‌کند.  چه مواد مغذی در گوشت قرمز وجود دارد؟ گوشت قرمز غنی از مواد معدنی است، مانند روی، فسفر، انواع ویتامین B ازجمله نیاسان، ویتامین B12 و تیامین را می‌توان در آن به مقدار قابل‌توجهی یافت؛ همچنین منبع بسیار غنی از پروتئین به همراه میزان زیادی از آهن و کراتین است. در زیر فواید برخی از این مواد در گوشت قرمز را می‌توانید مشاهده کنید: غنی از مواد معدنی روی: وجود روی برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم بسیار ضروری و مهم است. فسفر: فسفر در متابولیسم چربی‌ها و پروتئین‌ها جزئی ضروری به‌حساب می‌آید. انواع ویتامین B نیاسین: وجود نیاسین به بهبود عملکرد مغز، کمک به درمان التهاب مفاصل، درمان بیماری پلاگر و بهبود سطح کلسترول خون کمک می‌کند. ویتامین B12: این ویتامین در درمان بیماری‌های زیادی تأثیرگذار است؛ در بهبود سرطان سینه، کلسترول بالا بسیار مؤثر است. تیامین: به جلوگیری از ایجاد بیماری‌های عصبی، ماهیچه‌ای و به بهبود اختلالات قلبی و گوارشی بسیار کمک می‌کند.  انواع پروتئین‌ها آهن: این ویتامین در حمل اکسیژن از ریه‌ها به تمام سلول‌ها؛ همچنین در تأمین نیاز اکسیژن عضلات و شرکت در فعالیت ایمنی بسیار ضروری است. حقایق تغذیه ای گوشت گاو یا گوسفند گوشت گاو و گوسفند از متداول ترین انواع گوشت مصرفی به‌حساب می‌آید. در این بخش سعی میشود به موارد مختلفی که از طریق آن‌ها می‌توانید فرق بین این دو نوع گوشت را درک کنید اشاره می‌کنیم: قبل از بررسی “حقایق تغذیه‌ای گوشت گاو و گوسفند” ، بهتر است تا با مفهوم حقایق تغذیه‌ای آشنا شویم. هر فرد سالم می‌بایست در طول 1 روز میزان قابل‌قبول و مشخصی از چربی، کربوهیدرات، ویتامین، پروتئین، مواد معدنی و فیبر را مصرف کند. در کنار این موارد مفید، موارد مضری هم وجود دارد که چربی‌های اشباع‌شده و ترانس هست. در جداول زیر حقایق تغذیه‌ای انواع گوشت قرمز جمع‌آوری‌شده و نشان داده شده است. (منبع FDA) هدف از ایجاد این جدول آگاهی افراد نسبت به مواد غذایی و محتویات آن هست تا آسیبی به فرد در هنگام استفاده از محصول وارد نگردد که شما با تهیه هر محصولی می‌توانید اطلاعات حقایق تغذیه‌ای آن محصول را بر روی بسته‌بندی محصول مشاهده نمایید. در ادامه می‌توانید جداول حقایق تغذیه‌ای گوشت گاو و گوسفند را مشاهده نمایید. میزان 100 گرم از گوشت گاو، شامل 58% روی، 39% سلنیوم، 34% آهن، 29% مس، 7% پتاسیم، 6% منیزیم و 5% سدیم است. گوشت گاو نیز شامل ویتامین B- 35% نیاسین، 14% ریبوفلاوین، 4% تیامین و 2% فولات است. مواد معدنی مانند منگنز و کلسیم در هر دو نوع گوشت قرمز وجود دارد. ارزش غذایی گوشت گوسفند و گاو به میزان زیادی بالا است.  اما گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گاو از ارزش بالاتری برخوردار است چراکه دام گوسفند بسیار بیشتر از گاو در شرایط طبیعی نگهداری می‌شود و پرورش می‌یابد. رفع و درمان چاقی بلغمی مزاج‌ها در طب سنتی با روش‌های موثر خانگی در مقایسه با گوشت گاو؛ گوشت گوسفند شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. 100 گرم از گوشت گوسفند شامل 40% روی، 49% سلنیوم، 27% فسفر، 25% آهن، 13% مس، 7% پتاسیم، 6% منیزیم، 4% سدیم هست. گوشت گوسفند میزان قابل‌توجهی ویتامین B- 41% نیاسین، 21% ریبوفلاوین، 8%. همچنین شامل 5 درصد فولات، 4% ویتامین K و 2% ویتامین D است. تفاوت گوشت گوسفند و گوشت گاو در طب سنتی طب سنتی بنا بر تحقیقات تجربی خود نیز نظرات به‌جا و مثبتی در این مورد دارد که شامل موارد زیر هست. گوشت گوسفند الف) گوشت گوسفند موافق‌ترین گوشت با مزاج انسان بوده و دل و جگر و کلیه آن برای تقویت قلب و کبد و کلیه انسان مفید است ب) گوشت آن سریع‌تر هضم می‌شود. باعث می‌شود تا خون در بدن تولید شود و چاق‌کننده است. ج) خوردن مداوم گوشت خالص گوسفند و بدون استخوان که به همراه سرکه و کمی عسل پخته‌شده است، به میزان زیادی قوی بوده و فرد را سرحال و سرزنده‌تر می‌کند. گوشت گاو الف) تقویت‌کننده بدن است. ب) دیرهضم می‌باشد. ج) در بدن خون غلیظ تولید می‌کند. د) برای بیماری‌های ریوی، ضعف کبد و کلیه گرم و پیچش روده مؤثر است. چربی کدام گوشت بیشتر است؟ گوسفند حیوانی است که باید در علفزارها پرورش یابد. درصورتی‌که گاو به علت تولید انبوه بهتر است، به شکل صنعتی پرورش یابد. اما چربی کدام حیوان بیشتر است؟ ایا چربی بیشتر به معنای مضر بودن آن نوع گوشت است؟ کدام‌یک چربی کمتری دارد ؟ هر دو گوشت گوسفند و گاو دارای چربی و کلسترول بالایی هستند؛ اما آیا گوشت گوسفند چاق‌کننده‌تر از گوشت گاو است؟ گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گاو از میزان بیشتری چربی برخوردار است؛ اما چربی موجود در گوشت گوسفند از سلامت بیشتری برخوردار است. چربی موجود در این گوشت حاوی چربی ترانس دار است که سلامتی قلب را به همراه دارد. اسید لینولئیک (CLA) رایج‌ترین چربی موجود در گوشت قرمز است. چربی اسید لینولئیک دارای ویژگی‌های مفیدی برای بدن انسان است. کیفیت گوشت گوسفند نسبت به گوشت گاو دلیل دیگری که باعث می‌شود گوشت گوسفند از گاو متمایز گردد. کیفیت گوشت گوسفند است. گوسفندان از علف طبیعی تغذیه می‌کنند درصورتی‌که گاوها طی پروسه‌ای پردازش‌شده و به‌صورت صنعتی تغذیه می‌شوند. دامی که به‌صورت طبیعی از مراتع تغذیه می‌کند مسلماً گوشت مفیدتری برای انسان ها دارد. تفاوت در مزه! گوشت گوسفند دارای نوعی مخلوط اسید چرب به نام اسید چرب زنجیره‌ای است که از طریق خوردن گیاهان و علف‌ها توسط گوسفندان در بدن آن‌ها تولید می‌شود درصورتی‌که گوشت گاو معمولاً از میزان کم‌تری از اسید چرب زنجیره‌ای برخوردار است.  گوشت گوسفند برنده اعلام می‌شود! حال به سوالی که اول مطرح کردیم بازمیگردیم،در مقایسه انجام‌شده به نظر می‌رسد که بهترین انتخاب برای گوشت قرمز، گوشت گوسفند است چراکه محیط پرورش‌یافته دام، نوع غذای داده‌شده به دام و دیگر موارد ذکرشده باعث میشود گوشت خوشمزه تر و مفیدتری داشته باشد؛ توجه داشته باشید در صورتی‌ که گوشت قرمز از سبد مصرفی خانوار حذف شود، بدن با فقر کلسترول روبرو خواهد شد و درنتیجه فرد دچار بیماری‌های متعددی خواهد شد؛ اما با مصرف درست گوشت به شکل استاندارد، فرد نه‌تنها دچار مشکل نخواهد شد بلکه سطح ویتامین و پروتئین و مواد معدنی موجود در گوشت، بدن فرد را متعادل خواهد شد. تگها: گوشت گاو, گوشت گوسفند