سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مرگ 19 درصد مبتلایان به کرونا دارای بیماری زمینه ای خبر داد. به گفته ی سیما لاری: «تا 20 مهر سال 99، تعداد 14 هزار و 982 نفر که مبتلا به بیماری های زمینه ای شامل ریوی، قلبی، دیابت، کبدی، بدخیم و کلیوی بودند، پس از ابتلا به ویروس کرونا فوت کردند.»

از میان 530 هزار نفری که به طور کلی در ایران به کرونا مبتلا شده اند، تست کرونای 77 هزار و 210 نفر از افرادی که مبتلا به بیماری های زمینه ای بودند، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تا 20 مهر ماه مثبت شده است. این به معنای جان باختن نیمی از مبتلایان به کرونا در ایران دارای بیماری زمینه ای است. مبتلایان به کرونا دارای بیماری زمینه ای، همچنین بیش از 14 درصد از میزان ابتلا را نسبت به دیگر افراد به خود اختصاص می دهند.

لاری میزان مرگ ومیر مبتلایان دارای بیماری زمینه ای را تا 20 مهرماه، به تفکیک بیماری ها این گونه اعلام کرد:


فوت 155 نفر دارای بیماری ریوی با ابتلای 920 نفر
فوت 7 هزار و 309 نفر دارای بیماری قلبی با ابتلای 37 هزار و 203 نفر
فوت 5 هزار و 279 نفر دارای بیماری دیابتی با ابتلای 29 هزار و 606 نفر
فوت 305 نفر دارای بیماری کبدی با ابتلای هزار و 438 نفر
فوت 709 نفر دارای بیماری های بدخیم با ابتلای 2 هزار و 563 نفر
فوت هزار و 225 نفر دارای بیماری کلیوی با ابتلای 5 هزار و 480 نفر

پیش از این وزارت بهداشت اعلام کرد، بیش از 20 میلیون ایرانی با بیماری زمینه ای در خطر شدید ابتلا به کرونا قرار دارند. طبق آمارهای گزارش شده توسط وزارت بهداشت، تا ظهر دیروز (28 مهرماه) 30 هزار و 712 نفر به علت ابتلا به کرونا در کشور جان خود را از دست داده اند. رکوردزنی تعداد مبتلایان قطعی به کووید 19 همچنان ادامه دارد؛ روز گذشته سخنگوی وزارت اعلام کرد که در یک شبانه روز، 337 تن جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند. این درحالی است که مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، اعلام می کند: «این آمار هم واقعی نیست و برای آنکه بدانیم در واقعیت چند نفر روزانه تلف می شوند، این عدد باید ضرب در 2/5 شود تا عدد اصلی به دست آید.»

مورد دیگر آن است که اکنون مبتلایان کرونا در کشورمان با حال وخیم تری به بیمارستان مراجعه می کنند. از 4251 فردی که روز گذشته مبتلا به کرونا شناسایی شدند، نزدیک به نیمی از آن ها در بیمارستان بستری شده اند. در این میان، نتایج یک پروژه ی تحقیقاتی که به سفارش کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران و توسط مرکز مطالعات شهرداری تهران انجام شد، نشان داد که میزان کشندگی بیماری کرونا در تهران در موارد بستری 12/3 درصد است. همچنین مشخص شد که بیشترین درصد موارد فوت در گروه سنی بالای 80 سال بوده است.

نقشه پراکندگی شیوع کرونا در شهر تهران / مناطق درگیر کرونا در تهران

درحالی که در موج جدید کرونا تمام بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور درگیر درمان کرونا شده اند و ظرفیت تخت های بیمارستانی هم در حال تکمیل است، کارشناسان اعلام می کنند که جهش ویروس نقش کمی در بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا در کشور دارد. در مقابل، رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی به طور گسترده و عادی انگاری کرونا باعث شیوع گسترده تر بیماری شده است.


مقاله های مرتبط:


ایران همچنان در موج اول کرونا به سر می برد
با علائم خفیف کرونا به بیمارستان برویم یا منتظر بمانیم


علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، در گفت وگویی تلویزیونی اعلام کرد که به دلیل تفاوت شرایط کشور ما با کشورهای اروپایی و آمریکایی، امکان قرنطینه ی کامل در ایران وجود ندارد. او اضافه کرد که دولت توان مالی پرداخت هزینه های زندگی مردم را ندارد و مردم هم پذیرای چنین شرایطی نیستند. این درحالی است که به دلیل شرایط فوق بحرانی تهران به لحاظ شیوع کرونا، رئیس شورای شهر تهران پیشنهاد داد که تهران و برخی کلان شهرهای کشور دو هفته به طور کامل تعطیل شوند. محسن هاشمی در همین زمینه اضافه کرد: «اگر چنین اقدامی انجام نشود، نمی توانیم از پس موج سوم کرونا بربیایم.»