افراد با شنیدن عبارت «آموزش از راه دور» فکر می کنند درباره ی مفهومی جدید صحبت می کنیم که احتمالا طی 10 الی 20 سال گذشته به وجود آمده و در طول این مدت هم توانسته فراگیر شود اما واقعیت چیز دیگری است. اولین آموزش راه دور به سال 1728 میلادی بازمی گردد؛ زمانی که یک معلم تندنویسی به نام کیلب فیلیپس (Caleb Philipps) سعی کرد درس های مربوط به حوزه ی خود را در قالب نامه برای دانش آموزانش بفرستد. با پیشرفت تکنولوژی طی قرن های بعد، آموزش از راه دور شکل متفاوتی به خود گرفت و با استفاده از تکنولوژی های جدید مانند رادیو، تلویزیون و تلفن امکانپذیر شد. معرفی و گسترش اینترنت طی سال های گذشته را می توان نقطه ی عطفی برای این روش آموزش دانست.

برنامه های رادیویی و تلویزیونی در ساعت های مشخصی از شبانه روز پخش می شدند که همین مسئله برای بسیاری از علاقه مندان دردسرساز بود؛ زیرا نمی توانستند در ساعت های مد نظر پای رادیو یا تلویزیون نشسته و به یادگیری بپردازند. اینترنت چنین نقطه ضعفی ندارد. مطلب یا آیتم ویدیویی روی سرورها آپلود شده و فرد در هر زمان و هر مکانی که دلش بخواهد می تواند به مطالعه یا تماشای آن ها بپردازد. علاوه بر این، امکان برقراری ارتباط مستقیم با مدرس برای طرح سوال از او، یکی دیگر از عواملی بود که آموزش آنلاین را نسبت به دیگر روش های آموزش از راه دور برتری می داد. این عوامل دست به دست هم دادند تا آموزش آنلاین به عنوان به یکی از زیرمجموعه های آموزش از راه دور گسترش یافته و به مفهومی پرطرفداران در میان مردم مدرن تبدیل شود. در این میان، نباید از تاثیر همه گیری ویروس کرونا هم غافل شد. این واقعه ی بسیار تلخ و مرگبار باعث شده تا حتی مدارس دولتی هم به سمت روش های مرتبط با آموزش آنلاین سوق پیدا کنند.

راکت یکی از وبسایت هایی است که با استفاده از روش های آموزش آنلاین سعی دارد مرجعی کامل برای یادگیری زبان ها و ابزارهای برنامه نویسی و همچنین طراحی وب و موبایل باشد. تاسیس آن هم به اردیبهشت سال 1394 شمسی بازمی گردد. سید حسام موسوی که علاقه ی شدیدی برای یادگیری زبان ها و ابزارهای جدید برنامه نویسی داشت نتوانست یک مرجع کامل و به روز در این حوزه پیدا کند. از همین رو، تصمیم به ایجاد یک وبسایت گرفت تا افرادی که علاقه مندها و نیازهای مشابهی دارند، با چالش های او روبرو نشوند. راکت در یکی از بخش های خود به معرفی لینوکس می پردازد که نامی آشنا برای علاقه مندان به حوزه ی برنامه نویسی است.

این سیستم عامل نخستین بار در 26 شهریور سال 1370 شمسی برای ریزپردازنده هایی با معماری 80386 اینتل طراحی شد اما به مرور زمان قابلیت پشتیبانی از انواع مختلف معماری ها را دریافت کرد. از همین رو، امروزه در انواع و اقسام تکنولوژی ها به کار گرفته می شود. برای مواجهه با آن تکنولوژی ها کافی است نگاهی گذرا به محیط اطرافتان بیاندازید: تلفن همراه، لوازم هوشمند آشپزخانه، روتر، تبلت و حتی کنسول بازی همه و همه از آن استفاده می کنند. البته کاربردهای لینوکس به همین موارد خلاصه نشده و مخلوق لینویس توروالدز (Linus Torvalds) در رایانه های رومیزی، رایانه های بزرگ و ابررایانه ها هم مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی، می توان گفت این سیستم عامل متن باز بخش قابل توجهی از زندگی مدرن را به خود اختصاص داده و بدون آن بسیاری از جنبه ها دچار مشکل می شوند.

ارسطو عباسی یکی از نویسندگان وب سایت راکت در یک مقاله سعی کرده به معرفی لینوکس پرداخته و هر آنچه که درباره ی آن نیاز است بدانید را به اشتراک بگذارد. برای مثال، در بخشی از متن به ویژگی های شاخص این سیستم عامل پرداخته شده است. طبق گفته های عباسی، لینوکس متن باز و رایگان طراحی شد. در نتیجه، هر فردی از هر نقطه ی جهان با استفاده از اینترنت می تواند به آن دسترسی پیدا کرده و هر کاری که می خواهد را روی آن انجام دهد. برای مثال، می تواند یک سیستم عامل جدید بر پایه اش بنویسد. این مقاله چندان طولانی نبوده ومطالعه اش تنها به 4 دقیقه زمان نیاز دارد. اگر می خواهید درباره ی یکی از مهم ترین سیستم عامل های تاریخ برنامه نویسی بیشتر بدانید، می توانید به مقاله لینوکس چیست؟ مراجعه کنید.

وب سایت راکت تنها شامل مقاله نشده و بخشی اختصاصی برای آموزش های ویدیویی با موضوعات مختلف از جمله جاوا اسکریپت دارد. JS در حال حاضر محبوب ترین زبان برنامه نویسی جهان به شمار می رود. دلیل چنین اتفاقی را باید در پشتیبانی توسط تمامی مرورگرهای مدرن و همچنین کاربردهای فراوانش در حوزه های مختلف جستجو کرد. در ضمن، یادگیری جاوا اسکریپت بسیار آسان بوده و همین مسئله هم باعث شده تا تقریبا تمام توسعه دهندگان آشنایی نسبی ای با آن داشته باشند.

راکت که به خوبی از اهمیت و محبوبیت