گوگل اواسط مردادماه امسال با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی گوشی پیکسل 4a را پس از ماه ها تأخیر معرفی کرد؛ درکنار این گوشی میان رده، شاهد رونمایی اولیه ی پیکسل 5 (Google Pixel 5) و پیکسل 4 ای فایوجی (Google Pixel 4a 5G) بودیم. پس از گذر چندین هفته، گوگل سرانجام شب گذشته رویداد جدیدی برگزار و در آن از گوشی های پیکسل 5 و پیکسل 4 ای 4G به طور کامل پرده برداری کرد. دو گوشی جدید گوگل بهبودهایی نسبت به پیکسل 4 به خود دیده اند و در تلاشند به لطف ارائه ی فناوری 5G بخشی از بازار را دراختیار بگیرند.

پیکسل 5

گوشی گوگل پیکسل 5 رنگ مشکی از نمای پشت و جلو

گوگل گوشی پیکسل 5 را با قیمت 699 دلار معرفی کرد. پیکسل 5 را می توان جدیدترین پرچم دار اندرویدی گوگل به حساب آورد، اما با درنظرگرفتن این حقیقت که امروزه صنعت موبایل میزبان دستگاه هایی همچون گلکسی نوت 20 اولترا است، شاید استفاده از عبارت «پرچم دار» برای پیکسل 5 کار چندان درستی نباشد. برخلاف پیکسل 4، گوگل در پیکسل 5 تمرکز چندانی روی فناوری های جدید و انقلابی ندارد و این بار واقعا سراغ تولید موبایلی رفته که قابلیت های کاربردی بیشتری ارائه می دهد.


یکی از ویژگی های برجسته ی پیکسل 4، بهره مندی این گوشی از ژست های حرکتی موشن سنس (Motion Sense) بود که به لطف تراشه ی سولی (Soli) به دست می آمد؛ این قابلیت کاربر را قادر می ساخت بدون لمس گوشی، کارهایی مثل عوض کردن موسیقی انجام دهد. درنهایت دیدیم که موشن سنس شارژ زیادی مصرف می کرد و کاربرد چندانی ارائه نمی داد.

همچنین استفاده از حسگرهای مختلف پروژه ی سولی باعث شده بود بخش بالایی نمایشگر پیکسل 4 میزبان حاشیه ی زیادی باشد. گوگل انتقادات را پذیرفت و پیکسل 5 را به شکلی متفاوت ساخت. اهالی مانتین ویو در پیکسل 5 تلاش کرده اند روی مشخصه هایی مانور دهند که جزو نکات برجسته ی خانواده ی پیکسل هستند؛ مشخصه ای همچون دوربین باکیفیت.

پرچم دار جدید گوگل برای پردازش کارهای مختلف به تراشه ی اسنپدراگون 765G کوالکام متکی است و برخلاف آنچه در ابتدا انتظار داشتیم از اسنپدراگون 865 یا اسنپدراگون 865 پلاس استفاده نمی کند. حضور تراشه ای میان رده در دستگاهی که گوگل آن را پرچم دار می خواند، عجیب است. اسنپدراگون 765G کوالکام درکنار مودم 5G اختصاصی شرکت یعنی X52 قرار گرفته تا پیکسل 5 توانایی اتصال به نسل پنجم شبکه های ارتباطی را داشته باشد (مودم 5G یکی از مزیت های تراشه ی میان رده ی کوالکام نسبت به تراشه های بالارده به حساب می آید).

پیکسل 5 تا حدی از استراتژی همیشگی برند پیکسل فاصله می گیرد؛ گوگل در نسل های قبل تلاش کرد سخت افزاری قوی درون پیکسل ها قرار دهد تا این گوشی ها روی کاغذ قابل قیاس با برترین های سامسونگ و وان پلاس و شرکت های دیگر باشند. بااین حال باید نیمه ی پر لیوان را هم نگاه کنیم؛ دنیاگیری ویروس کرونا باعث بیکاری افراد زیادی شد و امروزه خیلی ها نمی توانند متحمل هزینه های سنگین برای گوشی شوند. استفاده از سخت افزار ضعیف تر نسبت به پرچمداران دیگر باعث شده گوگل بتواند پیکسل 5 را با قیمتی پایین تر از سایر پرچمداران به بازار عرضه کند. 

نمای نزدیک نمایشگر پیکسل 5 گوگل / Google Pixel 5

گوگل به برخی از نکاتی اشاره کرد که باعث می شوند پیکسل 5 از پیکسل 4a (که در ادامه مشخصاتش را بررسی می کنیم) متمایز شود. این مشخصه ها شامل مواردی مثل گواهی ضدآب IPX8 و فناوری شارژ بی سیم معکوس و حافظه ی رم و بیشتر شیشه ی گوریلا گلس 6 کورنینگ می شوند. البته گوریلا گلس 6 جدیدترین شیشه ی محافظ کورنینگ به حساب نمی آید. نکته ی درخورتوجه این است که پیکسل 5 جک 3٫5 میلی متری هدفون ندارد؛ درحالی که پیکسل 4a از جک هدفون بهره می برد.

نمایشگر پیکسل 5 گوگل از نوع OLED با ابعاد 6 اینچ و وضوح 2٬340 در 1٬080 پیکسل است که نسبت تصویر 19٫5:9 ارائه می دهد. نرخ نوسازی (رفرش ریت) این نمایشگر، 90 هرتز است و در بخش بالایی آن حفره ای برای میزبانی از دوربین سلفی دیده می شود. همان طور که اشاره کردیم حذف موشن سنس گوگل را قادر ساخته حاشیه ی بخش بالایی صفحه نمایش را از بین ببرد. در بخش پایینی صفحه نمایش نیز شاهد حاشیه ای نسبتا کم هستیم. 


پیکسل 5 گوگل درکنار این موارد مجهز به هشت گیگابایت حافظه ی رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیره سازی است، از باتری 4٬080 میلی آمپرساعتی استفاده می کند، گواهی IP68 دارد و به فناوری شارژ سریع 18 وات ازطریق درگاه USB-C مجهز است.

پیکسل 5 از هر دو نسخه ی شبکه ی 5G (فرکانس زیر 6 گیگاهرتز و موج میلی متری) پشتیبانی می کند و این یعنی با تقریبا تمامی اپراتورهای بزرگ دنیا سازگاری دارد. پیکسل 5 در پنل پشتی دو دوربین دارد. دوربین اصلی به حسگر 12٫2 مگاپیکسلی مجهز است که زاویه ی دید 77 درجه ای ارائه می دهد و از سیستم لرزش گیر تصویر اپتیکال (OIS) به همراه سیستم لرزش گیر تصویر الکترونیکی (EIS) استفاده می کند.

گوشی گوگل پیکسل 5 رنگ سبز از نمای پشت و جلو

دوربین دوم از نوع فوق عریض است و حسگر 16 مگاپیکسلی دارد که زاویه ی دید 107 درجه ای ارائه می دهد. دوربین جلویی پیکسل 5 از حسگر هشت مگاپیکسلی استفاده می کند. گوگل امکان ثبت تصاویر پرتره را با استفاده از حالت Night Sight فراهم کرده است.

 اهالی مانتین ویو از اضافه شدن برخی قابلیت های نرم افزاری به پیکسل 5 خبر می دهند. حالت جدید Portrait Light که از هوش مصنوعی نشئت می گیرد به شما امکان می دهد نورپردازی تصاویر پرتره را تنظیم کنید. قابلیت دیگر، Cinematic Pan است که استفاده از تکنیک پنینگ را در تصاویر ممکن می کند. نرم افزار دوربین پیکسل 5 همچنین شامل سه حالت لرزش گیری است تا ویدئو به شکلی روان تر ضبط شود. حالت Extreme Battery Saver باعث می شود پیکسل 5 تا 48 ساعت شارژدهی کند.

پیکسل 5 روز 15 اکتبر 2020 (24 مهر 1399) با قیمت 699 دلار روانه ی هشت کشور می شود. 

پیکسل 4 ای 5G

گوشی گوگل پیکسل 4 ای 5G از نمای پشت و کنار

دومین موبایلی که گوگل در مراسم شب گذشته معرفی کرد، مدل 5G پیکسل 4a بود. پیکسل 4a 5G با قیمت 499 دلار یعنی 150 دلار گران تر از پیکسل 4a به بازار عرضه می شود. تفاوت 150 دلاری بین قیمت دو گوشی، صرفا از شبکه ی 5G نشئت نمی گیرد و تفاوت های بین پیکسل 4a با 4a 5G بیشتر از این است. نسخه ی 5G درکنار داشتن مودم سلولار پیشرفته تر، ازلحاظ سخت افزاری برخی تغییرات محسوس به خود دیده. گوشی موردبحث 15 اکتبر 2020 (24 مهر 1399) در ژاپن عرضه می شود. سپس در ماه نوامبر 2020 (آبان و آذر 1399) شاهد عرضه ی پیکسل 4a 5G در هشت کشور دیگر ازجمله ایالات متحده ی آمریکا خواهیم بود. 

گوشی گوگل پیکسل 4 ای 5G از نمای پشت و جلو با صفحه روشن


نمایشگر OLED پیکسل 4 ای 5G بزرگ تر از مدل عادی است و ابعادش به 6٫2 اینچ می رسد؛ درحالی که مدل عادی از نمایشگر 5٫8 اینچ استفاده می کرد. در پیکسل 4 ای 5G همچنین شاهد تراشه ای نسبتا سریع تر هستیم. این گوشی از اسنپدراگون 765G استفاده می کند، درحالی که مدل استاندارد از اسنپدراگون 730G بهره می گرفت. اسنپدراگون 765G همان تراشه ای است که در پیکسل 5 استفاده شده.

مدل 5G گوشی پیکسل 4a از جک 3٫5 میلی متری هدفون بهره مند است. این گوشی همچون مدل استاندارد خود فناوری شارژ بی سیم یا گواهی ضدآب ندارد. مدل 5G نیز با 6 گیگابایت حافظه ی رم و 128 گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی به بازار عرضه می شود.

در پیکسل 4 ای 5G از باتری 3٬885 میلی آمپرساعتی استفاده شده که بزرگ تر از باتری 3٬140 میلی آمپرساعتی پیکسل 4 ای و کوچک تر از باتری 4٬080 میلی آمپرساعتی پیکسل 5 است. در پنل پشتی پیکسل 4 ای 5G شاهد استفاده از دوربینی اضافه (فوق عریض 16 مگاپیکسلی) نسبت به مدل عادی هستیم. دوربین اصلی گوشی از حسگر 12 مگاپیکسلی IMX363 سونی استفاده می کند.

شما کاربران زومیت چه دیدگاهی درباره ی گوشی های جدید گوگل دارید؟