تیک تاک که درحال حاضر جزوی از شرکتی چینی بایت دنس است، چند ماه دشوار را تجربه کرده و بارها تا مرز مسدودشدن در ایالات متحده ی آمریکا پیش رفته است. آخرین بار یکشنبه ی گذشته دونالد ترامپ قصد داشت تیک تاک و وی چت را مسدود کند؛ اما یکی از قاضی های آمریکایی اجازه ی چنین کاری را صادر نکرد.

در میان تمامی اخبار، تیک تاک ساعاتی پیش گزارشی جدید با محوریت شفاف سازی درباره ی فعالیت هایش منتشر کرد. آمار تیک تاک نشان می دهد در نیمه ی نخست سال جاری میلادی، بیش از 104٫5 میلیون ویدئو در این پلتفرم به دلیل نقض قوانین از دسترس خارج شده اند. به علاوه، تقریبا 1،800 درخواست حقوقی در تیک تاک ثبت شده و این پلتفرم 10،600 بار اخطار نقض قانون کپی رایت دریافت کرده است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند تیک تاک بستری برای تولید ویدئوهایی مغایر با قوانین ارائه می دهد. بااین حال، اپلیکیشن یادشده به منظور کاهش ویدئوهای غیرقانونی، راهکار جدیدی معرفی کرد تا بتواند با محتوای مضر مقابله کند.

گفتنی است دولت ایالات متحده با مطرح کردن موضوع امنیت ملی، قصد دارد تیک تاک را مسدود کند. در نگاه اول، این موضوع مشکل بزرگ تیک تاک به حساب می آید؛ باوجوداین، تیک تاک همچون دیگر شبکه های اجتماعی با مشکلات دیگری نیز مواجه است. یکی از مشکلاتی که مدیران تیک تاک با آن مواجه اند، این است که در پلتفرمشان ویدئوهای غیرقانونی و مضر متعددی به اشتراک گذاشته می شود. این مشکل همچنان با تیک تاک همراه است و مدیران شرکت باید راه چاره ای بیندیشند؛ زیرا ادامه یافتن آن ارتباطی به سرنوشت تیک تاک در خارج از چین ندارد.

در اوایل سال جاری میلادی، تیک تاک «مرکز شفافیت» جدیدی در ایالات متحده باز کرد و گفت این مرکز به متخصصان امکان می دهد ساده تر فعالیت های تیک تاک و نحوه ی مدیریت محتوا را در آن بررسی کنند. تیک تاک در گزارش جدیدش گفت تعداد کل ویدئوهای حذف شده در نیمه ی نخست 2020 به 104 میلیون و 543 هزار و 719 ویدئو می رسد و این ویدئوها کمتر از 1 درصد کل ویدئوهای بارگذاری شده در این بازه ی زمانی هستند. در 6 ماه اخیر نیز، تعداد ویدئوهایی که تیک تاک به دلیل نقض قوانین از دسترس خارج کرده، بیش از دوبرابر شده است. ناگفته نماند در نیمه ی دوم سال 2019، تیک تاک بیش از 49 میلیون ویدئو را از دسترس خارج کرد که تعداد کل ویدئوهای حذف شده کمتر از 1 درصد کل ویدئوها بود.

تیک تاک گفت 96٫4 درصد از کل ویدئوهای غیرقانونی در نیمه ی نخست 2020، پیش از گزارش دیگران حذف شدند. همچنین، 90٫3 درصد از این ویدئوها پیش از بازدید، از پلتفرم حذف شدند. دراین بین، نکته ی مهم این است که تیک تاک نمی گوید چگونه این ویدئوها را شناسایی کرده است؛ ازطریق سیستم های مدیریتی خودکار یا ناظران انسانی یا شاید ترکیبی از هر دو. طبق اعلام تیک تاک، اکثر ویدئوهای حذف شده در دسته ی ویدئوهای برهنگی بزرگ سالان یا فعالیت های جنسی بوده اند (30٫9 درصد از کل ویدئوهای حذف شده). گفتنی است دیگر ویدئوهای حذف شده در دسته هایی همچون فعالیت های مجرمانه، خودکشی، خودزنی، محتوای خشن، نفرت پراکنی و فعالیت های خطرناک بوده اند. البته بعضی از ویدئوها ممکن است در بیش از یک دسته جای گیرند.