یکی از دوستانم چند سال پیش آپارتمانش را فروخت و با پولش زمینی حوالی ناکجاآباد خرید، رشد قیمت زمینش از آپارتمان قبلی اش خیلی بیشتر بوده است. در برهه هایی از زمان، مثل همین الان، بزرگ ترین سرمایه گذاران هم برای انتخاب روش سرمایه گذاری و حتی حفظ ثروتشان دچار تردید می شوند. مانند همیشه یار مهربان، یعنی کتاب خوب، راهنمایی کاربردی است. یکی از روش های انتخاب کتاب مناسب برای مطالعه، استفاده از توصیه های افراد موفق است. افرادی که خودشان در رشته ای موفق هستند، راهنما یان مناسبی برای نشان دادن راه و چاه تخصصشان دارند. مطالعه ی کتاب «ثروتمندترین مرد بابل» را انتشارات معتبر و افراد ثروتمند زیادی توصیه می کنند.

لس آنجلس تایمز این کتاب را هدیه ای عالی برای فارغ التحصیل و کسی که در دنیای ثروت سر در گم است و حتی سرمایه گذاران باتجربه معرفی کرد. تونی رابینز این کتاب را در جوانی خوانده است و به همه خواندن آن را توصیه می کند.

ثروتمندترین مرد بابل کتابی است که مشاوره ی مالی را ازطریق مجموعه ای از تمثیل هایی تشریح می کند که 4،000 سال پیش در بابل باستان تنظیم شده بود. این کتاب تقریبا یک قرن پس از انتشار همچنان در دست چاپ است و به عنوان توصیه ی کلاسیک مالی در نظر گرفته می شود.

هفت قانون ساده ی پول معروف به هفت درمان عبارت اند از:

1. چاق کردن کیف پولتان را شروع و پس انداز کنید: آرکاد توصیه می کند 10 درصد از درآمد سالانه تان را پس انداز کنید تا ثروت خود را افزایش دهید. اگر از هر 10 سکه ای که درون کیفتان قرار می دهید، فقط از 9 سکه استفاده کنید، کیفتان یک باره چاق می شود و وزنش افزایش می یابد و در دست تو احساس خوبی خواهد داشت و روحت را راضی خواهد کرد.

2. هزینه های خود را کنترل کنید و بیش از نیاز هزینه نکنید: آرکاد توصیه می کند از هزینه های غیرضروری خودداری کنید؛ زیرا در نهایت، ذهن شما گیج می شود و آن را با خرج ضروری اشتباه می گیرد. هزینه های ضروری همیشه رشد می کنند تا با درآمدتان مساوی شوند؛ مگر اینکه جلو آن بایستید و تفاوت هزینه های ضروی و تمایلاتمان را به خوبی درک کنید.

3. طلای خود را چند برابر و هوشمندانه سرمایه گذاری کنید: بیاموزید که ثروت شما را برده ی خود نکند و برعکس این اتفاق رخ دهد. سود حاصل از ثروت، یعنی فرزندان و نوادگانش، نیز باید کارمند شما باشند.

4. سرمایه های خود را از ضرر حفظ و از سرمایه گذاری هایی خودداری کنید که سوددهی بسیار خوش خیالانه دارند: آرکاد توصیه نمی کند که خطر ضرر و زیان و سرمایه گذاری در برنامه های سریع ثروتمندشدن را بپذیرید. ریسک را قبول کنید؛ اما زیاد خوش خیال نباشید. نباید به اصل ثروت شما لطمه ای وارد شود.

5. مالکیت محل سکونت خود نوعی سرمایه گذاری بزرگ است؛ پس خانه خود را داشته باشید: آرکاد خرید در مقابل اجاره ی محل زندگی اصلی را توصیه می کند: «توصیه می کنم هر مردی صاحب سقفی باشد که او را در پناه خود نگه دارد.»

6. درآمد آینده را تضمین و از خود با بیمه ی عمر محافظت کنید: آرکاد داشتن حقوق بازنشستگی را توصیه می کند. برای زمانی که دیگر جوان نیستید، فکر درآمد باشید.

7. توانایی خود را برای کسب درآمد بهبود دهید و تلاش کنید تا خردمندتر و دانشمندتر شوید: آرکاد توصیه می کند دانش مالی و مهارت های افزایش درآمد را یاد بگیرید. کسی که به دنبال یادگیری بیشتر در حرفه اش است، پاداش بهتری خواهد داشت.

ترجمه به فارسی

هدا پری زاده این کتاب را به فارسی ترجمه و انتشارات داریوش آن را در قطع رقعی با جلد شومیز منتشر کرده است. مهدی مجردزاده ی کرمانی نیز کتاب «ثروتمندترین مرد بابل» را به فارسی ترجمه و انتشارات راه بین آن در 167 صفحه و در اندازه ی قطع رقعی روانه ی بازار نشر کرده است. فاطمه باغستانی، حسین خسروی، ژیلا ناظریان، آرزو خوشابی و... دیگر مترجمان این کتاب به فارسی هستند.

درباره ی نویسنده

جورج ساموئل کلاسون 7 نوامبر 1847 در لوئیزیانا، میسوری، ایالات متحده ی آمریکا متولد شد. وی در طول جنگ اسپانیا و آمریکا در ارتش ایالات متحده خدمت کرد. پس از جنگ، شرکت نقشه برداری کلاسون را در دنور کلرادو بنیان نهاد و اولین اطلس جاده ای ایالات متحده و کانادا را منتشر کرد. اگرچه موفق بود، این شرکت در رکودی بزرگ از بین رفت. در سال 1926، او اولین مجموعه از جزوه های معروف درباره ی صرفه جویی و موفقیت مالی را منتشر کرد و با استفاده از تمثیل هایی که در بابل باستان تنظیم شده بود، هر یک از دیدگاه های خود را بیان کرد. این جزوه ها را بانک ها و شرکت های بیمه به وفور توزیع کردند و میلیون ها نفر با آن آشنا شدند. معروف ترین این جزوه ها «ثروتمندترین مرد بابل» بود؛ نمونه ای که جلد حاضر از آن عنوان گرفته است. این مَثَل های بابلی به کلاسیک الهام بخش مدرنی تبدیل شده اند.