گوگل به عنوان شرکتی پیشرو برای پیشگیری از آسیب به محیط زیست تلاش می کند. در سال 2007، گوگل اولین شرکتی بود که به کربن خنثی تبدیل شد. در سال 2017، غول فناوری گام مهم دیگری برای حفاظت از محیط زیست برداشت و از انرژی کاملا تجدیدپذیر برای عملیاتش استفاده کرد. روز گذشته نیز، اهالی مانتین ویو در بیانیه ای اعلام کردند که در سومین دهه ی فعالیتشان توانستند با سرمایه گذاری در آفست های کربن، تمامی کربن های تولیدشده از بدو سال تأسیسشان (1998) را جبران کنند. گوگل اولین شرکت فناوری است که موفق شد به این هدف دست پیدا کند.

ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل و آلفابت، در بیانیه ای عنوان کرد:

به وظیفه ی خودمان درقبال حفاظت از محیط زیست پایبند هستیم. از دو دهه ی گذشته که لری و سرگئی گوگل را تأسیس کردند، پایداری ارزش اصلی این شرکت بوده است. در سال 2007، اولین شرکت بزرگی بودیم که به کربن خنثی تبدیل شدیم. در سال 2017، در استفاده از انرژی کاملا تجدیدپذیر نیز پیشرو بودیم. ما پاک ترین شرکت ابری جهان را در صنعت اداره می کنیم و بزرگ ترین شرکت خریدار انرژی تجدیدپذیر در دنیا هستیم.

غول موتور جست وجو قصد دارد تا سال 2030 تمامی مراکز داده و شعبه هایش را در سراسر دنیا با انرژی بدون کربن اداره کند. همچنین، گوگل در تلاش است با سرمایه گذاری های بزرگ، پنج گیگاوات انرژی بدون کربن برای مناطق اصلی تولیدکننده ی محصولات گوگل فراهم کند. این اقدام گوگل می تواند علاوه بر حذف آلاینده گازی، بیش از 8،000 شغل درزمینه ی انرژی پاک ایجاد کند.

از دیگر اقدامات مؤثر شرکت فناوری با هدف حفاظت از محیط زیست می توان به طراحی و توسعه ی ابزار EIE در 3،000 شهر دنیا اشاره کرد که به شهرها در شناسایی و کاهش آلودگی حاصل از کربن کمک می کند. گوگل قصد دارد به بیش از 500 شهر دنیا کمک کند تا بتوانند تا سال 2030 تولید سالانه ی گاز کربن را به حداقل یک گیگاتن کاهش دهند.

همچنین، گوگل تلاش می کند گزینه های سازگار با محیط زیست را در محصولات کاربرانش قرار دهد. برای مثال، اکنون کاربران با استفاده از گوگل مپس می توانند محل ایستگاه های شارژ وسایل نقلیه ی الکتریکی یا اجاره ی دوچرخه را پیدا کنند. گوگل فلایتس نیز پروازهایی را در کشورهای اروپایی به کاربر نشان می دهد که کربن کمتر مصرف می کنند.


جبران تمامی کربن های تولیدشده از زمان تأسیس گوگل برای این شرکت هزینه هنگفتی به همراه داشته است. شرکت آمریکایی هزینه ی خرید آفست های کربن را اعلام نکرد؛ اما با خرید آفست ها و سرمایه گذاری در پروژه های کاهش آلایندگی، تأثیر منفی شرکت تولیدکننده روی محیط زیست را کاهش داده است. درواقع، آفست کربن یا تعدیل کربن به کاهش انتشار دی اکسیدکربن یا دیگر گازهای گلخانه ای گفته می شود.

گوگل  با آگاهی از میزان تولیدات کربن حاصل از فعالیت هایش، از سال 2007 به شرکت کربن خنثی تبدیل شد و اکنون با خرید آفست ها توانست با سرمایه گذاری مقدار کربن تولید شده اش را کاهش دهد. این غول فناوری در سومین دهه ی فعالیتش مأموریت دشواری برای حفاظت از محیط زیست برعهده گرفته است و قصد دارد تمامی فعالیت هایش را با استفاده از منابع بدون کربن پیش ببرد. این بدین معنی است که برق موردنیاز دفاتر، ساختما ن ها و خدمات رسانی جیمیل، یوتیوب، مرورگر و مپس گوگل با انرژی پاک تأمین می شود.

استفاده ی مستقیم و مداوم از انرژی بدون کربن برای تمامی شعبات گوگل گام بزرگی در راستای حفاظت از محیط زیست محسوب می شود و به توسعه ی منابع انرژی پاک جدید نیاز دارد. علاوه بر گوگل، سایر شرکت های بزرگ فناوری برای توسعه و استفاده از منابع انرژی پاک محلی سرمایه گذاری می کنند؛ اما گوگل اولین شرکت بزرگی است که تا سال 2030 تمام منابع انرژی شعبات گسترده اش را به انرژی بدون کربن تبدیل می کند.