خبرگزاری یونهاپ نیوز در گزارشی اختصاصی نوشت سامسونگ و کوالکام اخیرا قرارداد جدیدی امضا کرده اند تا با همکاری یکدیگر، تراشه های 5G را برای گوشی های هوشمند اقتصادی تولید کنند. احتمالا قرارداد تجاری بین سامسونگ و کوالکام به تولید تراشه های جدید سری اسنپدراگون 400 مربوط می شود که طی هفته های گذشته شاهد انتشار جزئیاتی اولیه از آن ها بودیم.

آن طور که شایعه ها اعلام می کنند، سری جدید اسنپدراگون 400 مخصوص گوشی های اقتصادی مجهز به فناوری 5G است. بدین ترتیب، سامسونگ و کوالکام با تمام توان در تلاش اند تا نسل پنجم شبکه های ارتباطی را به شکلی گسترده تر به گوشی های هوشمند بیاورند. سامسونگ ازطریق تولید تراشه های سری اسنپدراگون 400 قصد دارد جدی تر در صنعت تراشه ها حضور پیدا کند. در نظر داشته باشید که طبق گفته ی افشاگران، خانواده ی اسنپدراگون 400 شامل تراشه های 4G هم خواهد بود و سامسونگ فعلا وظیفه ی تولید نسخه های 5G را برعهده دارد. 

این نخستین باری نیست که کوالکام و سامسونگ همکاری می کنند؛ چراکه اخبار رسمی نشان می دهد سامسونگ از مدت ها پیش فرایند تولید شماری از تراشه های 5G کوالکام را آغاز کرده است که از بین آن ها می توانیم به اسنپدراگون 690 با لیتوگرافی هشت نانومتری اشاره کنیم. سامسونگ همچنین تراشه های اسنپدراگون 765 و اسنپدراگون 768 را که برپایه ی لیتوگرافی هفت نانومتری EUV تولید می شوند، برای کوالکام می سازد. با درنظرگرفتن بازاری که تراشه های سری اسنپدراگون 400 هدف قرار داده اند، احتمال می دهیم این تراشه ها از لیتوگرافی هشت نانومتری استفاده کنند. 

یونهاپ نیوز می نویسد شیائومی و اوپو و موتورولا منتظر عرضه ی نخستین سری از تراشه های 5G جدید کوالکام هستند تا آن ها را در گوشی های اقتصادی خود استفاده کنند. احتمالا نخستین گوشی های هوشمند مجهز به تراشه های سری اسنپدراگون 400 اوایل سال آینده ی میلادی از راه می رسند؛ بدین معنی که فرایند تولید آن ها به زودی آغاز خواهد شد.

سامسونگ مدتی پیش قرارداد تولید تراشه های پرچم دار سری اسنپدراگون را به شرکت صنایع نیمه هادی تایوان (TSMC) باخت؛ بااین حال، قرارداد جدیدی با انویدیا امضا کرد تا نسخه ی سفارشی لیتوگرافی «8N» را برای استفاده از کارت های گرافیک سری RTX 3000 توسعه دهد.

سامسونگ به طور کلی طی چند وقت اخیر با شرکت های بزرگی برای تولید تراشه وارد همکاری شده است. IBM هنگام رونمایی تراشه ی پاور 10 اعلام کرد این تراشه را سامسونگ و با استفاده از لیتوگرافی هفت نانومتری EUV تولید کرده است. بااین همه ، سامسونگ به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده ی تراشه ی حافظه در دنیا، در صنعت تراشه سازی به شکلی محسوس از TSMC عقب است. TSMC مشتریان بسیار بزرگی نظیر AMD و اپل دارد و زودتر از شرکت هایی مثل سامسونگ توانسته به لیتوگرافی های پیشرفته تر دست پیدا کند. 

براساس گزارش منتشرشده ی شرکتی پژوهشی با نام ترندفورس، انتظار می رود سامسونگ در سه ماهه ی سوم سال جاری میلادی 17٫4 درصد از سهم بازار تراشه ها را به خود اختصاص دهد. این در حالی است که طبق پیش بینی تحلیلگران، TSMC به سلطه ی خود بر بازار همچنان ادامه خواهد داد و 53٫9 درصد از سهم بازار را دراختیار خواهد گرفت. سامسونگ پیش تر گفته است با سرمایه گذاری عظیم 112 میلیارد دلاری قصد دارد تا سال 2030 به بزرگ ترین شرکت تراشه ساز دنیا تبدیل شود و بیشترین سهم بازار را دراختیار بگیرد.