لیفان X60 یکی از کراس اوورهای چینی نسبتا پرفروش بازار ایران است که افراد زیادی درحال حاضر، مالک نمونه دست دوم این خودرو بوده یا اینکه قصد فروش آن را دارند. فروش لیفان ایکس60 در بازار نیازمند تبحر و تخصص نسبتا بالایی بوده و به راحتی نمی توان این محصول را با قیمت مناسب و کمترین دردسر به فروش رساند.

معرفی خودرو لیفان ایکس60 

لیفان X60 یک کراس اور جمع و جور شهری است که از سال 2010 وارد فهرست محصولات کمپانی چینی لیفان شد. شرکت کرمان موتور به عنوان شریک رسمی این کمپانی در ایران، پس از آن که جای خالی یک کراس اور ارزان قیمت را در میان محصولات خود احساس کرد، خیلی زود محصول ایکس 60 شرکت لیفان را طی سال 1391 به فهرست تولیدات خود اضافه کرد. باتوجه به قیمت ارزان و ظاهر نسبتا مناسب، لیفان ایکس60 به سرعت مورد توجه مشتریان قرار گرفت و خریداران قابل توجهی را به سوی خود جلب کرد.

طراحی ظاهری لیفان ایکس60 

نمای ظاهری لیفان ایکس 60 در زمان عرضه به بازار ایران تا حدودی زیبا و مناسب جلوه می کرد؛ به نحوی که اکثر مشتریان از قشر متوسط نسبت به ظاهر این خودرو ابراز رضایت کردند. در نمای رو به رو می توان نشانه ها و شباهت هایی با هیوندای سانتافه 2008 را مشاهده نمود. سبک طراحی چراغ ها، جلوپنجره، مه شکن ها و سایر جزئیات سپر نیز حالتی مناسب و هماهنگ برای چهره این خودرو پدید آورده است.

گلگیرهای برجسته به همراه برقی خطوط حجمی روی قسمت های مختلف سعی در حجیم تر جلوه دادن بدنه این خودرو دارند. در نمای عقب از چراغ های یک تکه در دو طرف در صندوق استفاده شده و دهانه بزرگ صندوق نیز سبب آسان تر جای دادن اسباب و وسایل به درون محفظه بار خودرو خواهد شد. طراحی سپر و سایر جزئیات قسمت عقب ایکس60 نیز در نوع خود مناسب و جالب توجه به نظر می رسد. در مجموع باید گفت که نمای ظاهری لیفان x60 باتوجه به رنج قیمت و زمان عرضه تقریبا زیبا به نظر رسیده و ناهماهنگی چندانی در آن به چشم نمی خورد.

طراحی داخلی لیفان 

فضای داخلی لیفان ایکس60 نیز گرچه چندان مدرن و مهیج به نظر نمی رسد؛ اما دارای خلاقیت هایی بوده که باعث ارتقای بصری فضای داخلی این محصول شده و در مقایسه با سایر تولیدات موجود در این بازه قیمتی آن را به فضایی مطلوب جهت حضور سرنشینان تبدیل کرده است. طرح مناسب غربیلک فرمان و صفحه کیلومترشمار پشت آن به همراه کنسول میانی داشبورد و سایر ادوات داخلی نیز تقریبا خوشایند به نظر رسیده و موجب رضایت مشتریان خواهد شد. بااین حال، طرح دریچه های تهویه روی کنسول میانی از نوع مستطیلی بوده و بیشتر به محصولات قدیمی شباهت دارد که به نوعی از میزان مدرن بودن زبان طراحی داخلی لیفان ایکس60 کاسته است.

نوع متریال به خدمت گرفته شده در ساخت کابین لیفان ایکس 60 طبق انتظار از پلاستیک خشک بوده و کیفیت آن چندان رضایت بخش نیست. البته فضای کابین لیفان x60 برای حضور 5 سرنشین بزرگسال کفایت کرده و محدودیت چندانی بر ایشان تحویل نمی کند. از سوی دیگر صندوق عقب این خودرو نیز گنجایشی در حدود 420 لیتر را دراختیار اسباب و وسایل کاربران قرار می دهد که برای مصارف مسافرتی در مقایسه با برادر کوچکتر خود یعنی لیفان X50 نسبتا قابل قبول ارزیابی می شود.

به طور کل می توان گفت که فضای داخلی لیفان ایکس 60 اگرچه ازلحاظ کیفی و طراحی چندان سطح بالا به نظر نمی رسد؛ اما به خوبی قادر است نیازهای مشتریان از قشر متوسط را تا حد امکان برآورده سازد و رضایت ایشان را کسب کند.

آپشن ها و امکانات 

لیفان x60 در دو تیپ دنده ای و خودکار به دست مشتریان ایرانی رسیده است که مدل خودکار به عنوان نسخه فول آپشن از تجهیزات رفاهی و ایمنی زیر سود می برد:

حسگر فاصله سنج عقب، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، اتولایت، چراغ های مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک دو حالته با روکش چرم و دکمه های کنترل، سیستم صوتی با شش اسپیکر و دی وی دی پلیر، نمایشگر مرکزی شش اینچی، رهیاب، دوربین عقب، کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، سیستم تهویه مطبوع دستی، صندلی راننده و سرنشین جلو با تنظیمات دستی، روکش صندلی چرمی، ایزوفیکس صندلی، خروجی برق 12 ولت آینه های جانبی با تنظیم برقی، سانروف.

مشخصات فنی لیفان ایکس60 

لیفان X60 جهت تأمین قوای محرکه خود به یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم 1.8 لیتر وابسته است. حداکثر توان این پیشرانه برابر 126 اسب بخار بوده و بیشینه گشتاور آن به عدد 168 نیوتن متر می رسد. این میزان نیرو توسط یک جعبه دنده پنج سرعته دستی یا ضریب متغیر پیوسته سی وی تی CVT دو حالته اسپرت - برفی به سوی محور جلو ارسال می شود. شتاب صفر تا صد این شاسی بلند شهری 1350 کیلوگرمی برابر با 14.5 ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن نیز از 170 کیلومتر بر ساعت فراتر نخواهد رفت. البته شتاب نسخه مجهز به جعبه دنده دستی حدود 13 ثانیه است. میانگین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو هم 7 تا 8 لیتر در 100 کیلومتر ارزیابی می شود. بنابراین واضح است که لیفان ایکس 60 خودرویی چالاک با قابلیت های دینامیکی مهیج نیست؛ اما بااین حال مشکل چندانی در رفع نیازهای خانوادگی نخواهد داشت.

مزایا و معایب لیفان ایکس60

از جمله مهم ترین نقاط قوت لیفان x60 باید به مواردی همچون طراحی ظاهری قابل قبول و مناسب در بازه قیمتی خودروهای ارزان قیمت، فرمان پذیری خوب، بازار خرید و فروش نسبتا گرم به ویژه در مدل دنده ای و خدمات پس از فروش گسترده کرمان موتور اشاره کرد. از سوی دیگر کمبود امکانات رفاهی و ایمنی و کیفیت ساخت پایین تر از برخی رقبا را می توان در زمره نقاط ضعف این محصول در نظر گرفت.

فروش لیفان  X60کارکرده

 لیفان ایکس 60 به عنوان یک شاسی بلند اقتصادی و نسبتا ارزان قیمت از سوی کمپانی مطرح داخلی یعنی کرمان موتور به دست مشتریان ایرانی رسیده و درنتیجه خیلی زود مورد توجه مشتریان شاسی بلند پسند داخلی که توانایی مالی متوسطی داشتند، قرار گرفت. بااین حال، گرچه رونق بازار آن در حد محصولاتی همچون ام وی ام x33 نیست؛ اما می توان اظهار داشت که بازار فروش خودرو لیفان X60 در ایران در سطوح متوسط رو به بالا قرار داشته و معمولا مالکان خودرو جهت پیدا کردن خریدار برای اتومبیل خود مدت زمان زیادی منتظر نمی مانند.