زوم، اپلیکیشن محبوب برای تماس ویدئویی، جدیدترین گزارش مالی خود را منتشر کرد. آمار نشان می دهد میزان سود زوم در سه ماهه ی دوم سال مالی 2021 به شدت افزایش پیدا کرده و دلیل اصلی این موضوع مستقیما به ویروس کرونا مربوط می شود. براساس آمار، سود زوم در بازه ی زمانی یادشده بیش از دوبرابر افزایش پیدا کرده است. در سه ماهه ی منتهی به 31 جولای 2020 (10 مرداد 1399)، درآمد زوم با جهش 355 درصدی به 663٫5 میلیون دلار (496٫3 میلیون پوند) رسید. تحلیلگران در ابتدا پیش بینی کرده بودند زوم در این بازه ی زمانی به رکورد درآمد 500٫5 میلیون دلار برسد و این یعنی زوم عملکردی فراتر از حد انتظار از خود نشان داده است. 

در سه ماهه ی دوم سال جاری میلادی، سود زوم به 186 میلیون دلار افزایش پیدا کرد. بررسی ها نشان می دهد شمار کاربران سرویس زوم در بازه ی زمانی یادشده 458 درصد بیشتر از سه ماهه ی دوم 2019 بوده که عددی درخورتوجه به حساب می آید و میزان اهمیت پلتفرم های آنلاین ویدئوکنفرانس را در دنیای امروز نشان می دهد. دنیاگیری ویروس کرونا و تعطیلی دفاتر کاری افراد زیادی را به دورکاری مجبور کرد؛ بنابراین کارمندان برای ارتباط با یکدیگر به پلتفرمی آنلاین نیاز داشتند که کار با آن ساده باشد و دچار قطعی نشود. سادگی بیش از حد زوم باعث شد میزان استفاده از این پلتفرم بسیار افزایش پیدا کند. 

دوشنبه ی گذشته، ارزش سهام زوم به بیشترین حد خود در تاریخ رسید. طبق آمار رسمی، در آخرین ساعات دوشنبه هر سهم از سهام زوم به ارزش 325٫10 دلار معامله شد. زوم پیش بینی خود از درآمد سال 2020 را به بیش از 30 درصد افزایش داد و آن را به بازه ی 2٫37 تا 2٫39 میلیارد دلار رساند. در ابتدا، این شرکت پیش بینی کرده بود که در سال جاری میلادی به درآمد 1٫78 تا 1٫80 میلیارد دلار دست پیدا کند.

یکی از دلایل اصلی موفقیت زوم این بود که توانست کاربران را به تهیه ی اشتراک در سرویسش ترغیب کند. کاربران اشتراکی زوم سازمان ها هستند؛ بااین حال، امروزه اکثر کاربران زوم به رایگان از سرویس استفاده می کند. زوم در جلسه ی توجیهی مربوط به گزارش مالی جدید خود گفت مشتریان بزرگش، یعنی شرکت هایی که در سال گذشته ی میلادی مجموعا بیش از 100،000 دلار درآمد عاید زوم کردند، در سال جاری میلادی دوبرابر شده اند و شمار آن ها به 988 شرکت رسیده است. 

امروزه، زوم در بازار اپلیکیشن های ارتباطی رقبایی نظیر Cisco Webex و مایکروسافت تیمز دارد. بررسی ها نشان می دهد در دوره ی دنیاگیری ویروس کرونا میزان استفاده از تمامی پلتفرم های ارتباطی افزایش پیدا کرد. هرچه زمان گذشت، افراد بیشتری به استفاده از سرویس های ویدئوکنفرانس علاقه نشان دادند و همین موضوع شرکت های مختلف را ترغیب کرد تا سرویس هایی در این حوزه راه اندازی کنند.

افزایش ناگهانی محبوبیت زوم باعث شد فشار زیادی به زیرساخت های این پلتفرم وارد شود. در همین زمینه، هفته ی گذشته برخی از سرورهای زوم دچار مشکل شدند و تا چند ساعت امکان برقراری کنفرانس ویدئویی وجود نداشت. افزون براین هفته ی پیش، بسیاری از مدارس ایالات متحده کلاس هایشان را مجازی آغاز کردند و همین موضوع سرورهای زوم را به شدت زیر فشار گذاشت.

نه تنها دانشجویان و دانش آموزان، بلکه حتی مقام های امنیتی نیز فرایند استفاده از زوم را آغاز کردند. همین موضوع باعث شد زوم به سوژه ای مناسب برای هکرها تبدیل شود. مدت زیادی از محبوبیت ناگهانی زوم نگذشته بود که عده ای از محققان امنیتی موفق شدند آسیب پذیری هایی جدی در زیرساخت های زوم کشف کنند. در جریان همین بررسی ها، مشخص شد زوم داده های کاربرانش را به فیسبوک ارسال می کرده است. همچنین، محققان گفتند ادعای زوم مبنی بر استفاده از رمزنگاری سرتاسری (End-to-End Encryption) در پلتفرم حقیقت ندارد و زوم به میزبانان جلسه ی ویدئویی امکان می داده حاضران در جلسه را رهگیری کنند.

از زمان آغاز محبوبیت زوم، مقام های امنیتی ایالات متحده نظارت خود را روی این سرویس آغاز کردند. برخی از مقام های آمریکایی مدعی هستند که زوم ممکن است با دولت چین در ارتباط باشد؛ به همین دلیل، داده های جمع آوری شده ی زوم می تواند برای اهداف جاسوسی استفاده شود. بیش از 700 نفر از کارکنان زوم در چین حضور دارند که اکثر اعضای تیم توسعه ی محصول این شرکت را شامل می شود.