پادکست ها جنسی متفاوت و جذابی از محتوا هستند که این روزها تعدادشان بیشتر شده و استقبال خیلی خوبی از آن ها می شود. طی 15 سال اخیر، پادکست ها فرم و شکل خود را پیدا کردند و به خاطر ماهیتشان که راحتی زیادی برای مخاطبانی دارند که به دنبال محتوای به خصوصی می گردند، محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. طبق آمار و تحلیلی که به دست آمده، 11 درصد شنوندگان پادکست، شاغلینی هستند که این کار روش بسیار خوبی برای خروج از روتین روزانه کاری است.

پادکست ها از سال 2005 تا به امروز بسیار جدی گرفته شده اند و در ابتدا تعداد انگشت شماری پادکست یا حداقل پادکست جذاب وجود داشت که به مرور، تعداد این پادکست ها بیشتر شد و امروز حدود یک میلیون برند پادکست مختلف وجود دارد و حدود 300 میلیون قسمت پادکست در سطح فضای مجازی یافت می شود.

پادکست ها به چند دلیل جذابیت زیادی دارند: 1. پادکست ها مانند یک راوی قصه عمل می کنند و انسان ها شنیدن قصه و داستان را خیلی دوست دارند؛ 2. با اینکه تماشای ویدئو برای خیلی ها جذابیت بیشتری دارد، اما پادکست این امکان را برای مخاطب فراهم می کند تا قوه تخیل خود را به کار بیندازد و از شنیدن پادکست لذت ببرد؛ 3. گوش دادن به پادکست بسیار راحت است و حین انجام هر کار دیگری می توانید موضوعات موردعلاقه خود را در قالب پادکست دنبال کنید؛ 4. دنیای پادکست تمامی ندارد؛ چه مباحث تخصصی یا مباحث عمومی، همیشه پادکست خوب و کاملی برای آن ها پیدا می شود که می توانید تا ساعت ها خود را غرق آن ها کنید؛ 5. پادکست درکنار سرگرم کننده بودن، می تواند فرم رسانه ای داشته باشد و چندین دلیل دیگر.

حالا اگر به این فرم از محتوا علاقه دارید، قطعا دوست دارید که بستر مناسبی پیدا کنید که پادکست های خوب را ازطریق آن پیدا و گوش کنید. البته شاید شما موضوع جذابی در ذهن خود دارید و می خواهید پادکست شخصی خودتان را تولید کنید. در این مطلب بهترین اپلیکیشن ها برای استریم و ساختن پادکست را معرفی خواهیم کرد.


اپلیکیشن ساخت پادکست

برای ساخت پادکست، اپلیکیشن های زیادی وجود دارد و کار کردن با این اپ ها کاملا بستگی به راحتی شما با رابط کاربری و ویژگی های آن نرم افزار دارد.

اپلیکیشن Anchor

برای کسانی که دوست دارند با گوشی هوشمند خودشان به راحتی پادکست بسازند، اپلیکیشن انکر می تواند بهترین گزینه ممکن باشد. این اپلیکیشن رابط کاربری ساده ای را برای کاربران موبایلی فراهم می کند تا با لمس چند گزینه بتوانید پادکست خود را ضبط، تدوین و منتشر کنید. البته باید اشاره کرد که Anchor بیش از آنکه یک اپلیکیشن ساده باشد، یکی از بهترین پلتفرم های انتشار پادکست است. با ساخت و انتشار پادکست داخل پلتفرم انکر، می توانید با گذاشتن تبلیغات در پادکست خود درآمدزایی کنید.

اپلیکیشن پادکست - Anchor

اپلیکیشن انکر به شما کمک می کند تا بتوانید پادکست های خود را در بسترهای مختلف دیگر آپلود و منتشر کنید. برنامه Anchor را هم اکنون می توانید برای اندروید و iOS دانلود کنید.



اپلیکیشن Speaker Studio

اسپیکر استودیو یکی از بهترین اپلیکیشن های گوشی برای ساخت پادکست است؛ البته در حالتی که بخواهید پادکست های 15 دقیقه ای بسازید. شاید تنها مشکل برنامه اسپیکر استودیو محدودیت مدت زمان تولید پادکست یعنی 15 دقیقه باشد.

اسپیکر استودیو قابلیت ویرایش کامل اطلاعات فایل صوتی را به شما می دهد و می توانید برای فایل صوتی خود عنوان، توضیحات، عکس کاور و نام هنرمند را وارد کنید. پس اگر فکر می کنید که موقعیت مناسبی برای ضبط کردن یک پادکست 15 دقیقه ای دارید، مطمئن باشید که اپلیکیشن اسپیکر استودیو می تواند یکی از بهترین گزینه های ممکن برای شما باشد.

اپلیکیشن پادکست - Speaker Studio

این اپلیکیشن، قابلیت اشتراک گذاری سریع در توییتر و فیسبوک را برای مخاطبانش فراهم ساخته است که بعد از ساخت پادکست، به سرعت می توانید آن را وارد شبکه های اجتماعی ذکر شده کنید.



اپلیکیشن Podbean

پادبین یکی از بزرگ ترین بسترهای ساخت پادکست است که ماهانه با قیمت 4 دلار به فروش می رسد. سه سال پیش نسخه موبایلی این بستر برای اندروید و iOS منتشر شد که فضای ابری 100 مگابایتی را دراختیار پادکست سازها قرار می دهد. داخل پادبین می توانید پادکست خود را ضبط کنید و بعد از آن مستقیم داخل بستر Podbean منتشر کنید.

اپلیکیشن پادکست - Podbean

اگر پادکست خود را خارج از فضای پادبین ضبط کرده باشید، می توانید به راحتی آن را به پادبین وارد کنید و ادامه ویرایش را از داخل این اپلیکیشن انجام دهید. یکی از امکانات فوق العاده پادبین، امکان پادکست زنده آن است که می توانید رادیو زنده خود را ازطریق این اپلیکیشن داشته باشید و این ویژگی به ندرت در اپلیکیشن یا حتی نرم افزارهای دیگر یافت می شود.




بهترین برنامه های استریم و گوش دادن به پادکست

برای گوش دادن به پادکست های خوبی که در سطح فضای مجازی وجود دارد، پلتفرم های بسیار خوبی وجود دارد که هر کدام ویژگی منحصربه فرد خودشان را دارند و بسته به سلیقه تان باید آن را انتخاب کنید.

اپلیکیشن SoundCloud

ساندکلاد یکی از بزرگ ترین و محبوب ترین سرویس های استریم موسیقی و پادکست است که همه چیز در آن رایگان است. شما به راحتی می توانید با نصب این نرم افزار درگوشی هوشمند خود یا استفاده از نسخه وب آن در کامپیوتر، خیلی از پادکست های موجود در اینترنت را گوش دهید. به خاطر آسانی و سادگی کار با ساندکلاد، این برنامه مقصد خیلی از پادکست ها است.

اپلیکیشن پادکست - Soundcloud

ساندکلاد نسخه ویژه یا همان پریمیوم هم دارد که در صورت استفاده از آن می توانید موسیقی ها یا پادکست موردعلاقه خود را به صورت آفلاین گوش دهید. ویژگی جست وجوی AI در این پلتفرم باعث می شود تا پادکست های مشابه پادکست های مورد علاقه خود را پیدا و گوش کنید.



اپلیکیشن Spotify

اسپاتیفای محبوب ترین پلتفرم استریم موسیقی و پادکست طی سه سال اخیر است. رابط کاربری فوق العاده این اپلیکیشن به همراه قدرت پخش بالا باعث می شود تا دیگر سراغ رقیب های دیگر نروید.

اپلیکیشن پادکست - Spotify

اسپاتیفای امکانی را برای شما فراهم می کند تا بتوانید هر قسمت از پادکست ها را با ترتیب مناسب و بافرینگ مناسب، از قسمت اول تا آخر پادکست خود را بدون وقف پخش کنید. آرشیو اسپاتیفای هم در زمینه پادکست بسیار قدرتمند و پروپیمان است.



اپلیکیشن Apple Podcasts

این اپلیکیشن بسیار قدرتمند است. اپل پادکستز، اپلیکیشن اختصاصی اپل برای انتشار پادکست است که از سرورهای قدرتمندش کمک می گیرد و باعث شده تا اکثر کسانی که پادکست می سازند، این بستر را به عنوان مقصد اثرشان انتخاب کنند.

اپلیکیشن پادکست - Apple Podcasts

رابط کاربری فوق العاده اپل پادکستز این امکان را برای شما فراهم می کند که پادکست های موردعلاقه خود را همیشه در فهرستی مناسب داشته باشید و با اعلان های به موقع، بتوانید از انتشار قسمت جدید پادکست مورد علاقه تان اطمینان پیدا کنید.

اپلیکیشن Castbox

کست باکس، بستری مستقل برای انتشار پادکست است که به راحتی می توانید پادکست خود را در آن منتشر کنید و به میلیون ها قسمت از پادکست های متفاوت گوش دهید. کست باکس طرفداران زیادی بین علاقه مندان ایرانی به پادکست دارد و به خاطر همین تقریبا خیلی از پادکست های ایرانی در کست باکس منتشر می شوند.

اپلیکیشن پادکست - Castbox

استفاده از کست باکس کاملا رایگان است و تقریبا در هر زمینه و موضوعی می توانید یک پادکست جذاب در این پلتفرم پیدا کنید. کست باکس این امکان را دراختیار شما قرار می دهد که پادکست های مورد علاقه تان را دانلود کرده و در هر جایی که دوست داشتید به صورت آفلاین به آن ها گوش دهید. همچنین کست باکس در هر لحظه که قسمت جدید پادکست موردعلاقه تان منتشر شد، اعلانی برای شما ارسال می کند.



اپلیکیشن Google Podcasts

درکنار صدها سرویسی که گوگل ارائه می دهد، گوگل پادکستز، پلتفرم قدرتمند آن برای انتشار و استریم پادکست است. رابط کاربری ساده و البته پردازش سریع این اپلیکیشن یکی از نکاتی است که آن را در فهرست بهترین اپلیکیشن های پادکست قرار می دهد.

اپلیکیشن پادکست - Google Podcasts

از ویژگی های خارق العاده گوگل پادکستز می توان به استریم چند دستگاه اشاره کرد؛ با استفاده از این ویژگی می توانید استریم را در دستگاهی مثل موبایل هوشمند گوش کنید و وقتی به خانه رسیدید، ادامه استریم را ازطریق کامپیوتر گوش دهید.



اپلیکیشن Overcast

اورکست در بین رابط کاربری های اپلیکیشن های استریم پادکست، زبانزد است. نکته ای که اورکست را بسیار خاص تر از دیگر اپلیکیشن ها می کند اضافه شدن چند ویژگی جذاب مانند تنظیم ساعت خواب و افزایش سرعت پخش پادکست است.

اپلیکیشن پادکست - Overcast

به عنوان مثال، یک پادکست یک ساعته را می توانید در نیم ساعت گوش کنید؛ ساعت خواب هم به شما کمک می کند که بیش از حد در محتوای پادکست ها غرق نشوید و در سر ساعت ذکر شده در ابتدا به شما هشدار می دهد و بعد پخش پادکست را متوقف می کند.


قطعا گوش دادن به پادکست یکی از جذاب ترین فرم های دنبال کردن رسانه است و هر روز تعداد پادکست ها بیشتر می شوند؛ در ایران هم پادکست های فارسی زبان با موضوعات جذاب و مختلفی وجود دارند که می توانید ازطریق این پلتفرم های معرفی شده گوش دهید. اپلیکیشن های ساخت پادکست موبایلی خوبی هم در این مقاله معرفی شدند، اما توصیه می کنم اگر می خواهید پادکست قدرتمندی بسازید و دستتان در ویرایش فایل صوتی تان بازتر باشد، از نرم افزارهای قدرتمند موجود در ویندوز یا مک استفاده کنید.