در میان زندگی شهری و مشغله های مختلف امروزی که ما را احاطه کرده اند، نیاز به استراحت و آرامش در مکانی آرام و دنج، بیش از پیش حس می شود. نواحی حومه ای و ییلاقی دارای پتانسیل مناسبی برای ساخت فضاهای اقامتی هستند که می توانند بنا به شرایط زندگی، برای تعطیلات آخر هفته یا سکونت طولانی مدت و حتی دائم در نظر گرفته شوند. سالهاست که واژه ویلا برای این گونه بناها به کار می رود، در همین راستا طراحی ویلا تبدیل به گرایش محبوبی در حوزه طراحی معماری شده است.

اما همواره باید در نظر داشت که امر طراحی ویلا یک امر کاملا تخصصی است و باید به افراد حرفه ای سپرده شود. این افراد در غالب شرکت های طراحی و ساخت ویلا فعالیت می کنند.

شرکت معماری ویلا1000 دارای سالها تجربه موفق در زمینه طراحی، اجرا و نظارت بر پروژه های ویلاسازی می باشد.

تفاوت عمده ای بین طراحی ویلا با طراحی یک منزل مسکونی متعارف وجود دارد و آن وجود فضاهای باز و آزاد در پیرامون بنای ساختمان است. این آزادی فضایی، امکان خلق طرحهای خلاقانه و ابتکاری، نورگیری مناسبو همچنین طراحی نمای چهار طرف را به وجود می آورد. در این راستا طرح ها و سبک های متنوعی می توانند در این حوزه اجرا شوند.

می توان به یک سبک ساده و معمول منازل مسکونی بسنده کرد و یا با بررسی سبک های رایج ویلاسازی، با توجه به سلیقه و خواست خود، فرآیند طراحی و ساخت ویلا را بر طبق آنها پیش برد.

بعضی افراد به دنبال فضاهای لوکس و مجلل هستند، در این صورت طراحی ویلای کلاسیک مناسب آنها خواهد بود. المان های سنتی برگرفته از معماری رم و یونان قدیم، مانند ستون ها، سر ستون و پایه ستون های عملکردی و تزئیناتی، با ابزار کاری ها، همچنین فرم های الهام گرفته از طاق و قوس و سنتوری ها در نمای این ویلاها به چشم می خورد. ارتفاع زیاد سقف ها و استفاده وسیع از سنگ ها به ویژه سنگ مرمر، حس ایستایی، شکوه و عظمت را القا می کند.

در مقابل ویلاهای کلاسیک، رویکرد جهانی و ساده مدرن وجود دارد. اگر فضاهای باز، روشن و سبک، شما را جذب می کند، به طراحی ویلای مدرن بیاندیشید. نمای ویلای مدرن با تنوع ترکیب بندی احجام ساده شکل می گیرد و هیچ نشانه ای از نماد یا سمبل سنتی یا کلاسیک در آن وجود ندارد. به واسطه سطوح وسیعی از شیشه بندی ها، فضاهای داخلی، پر نور و سیال هستند.

شاید برای ارتباط بیشتر ویلای خود با عناصر طبیعی و بکر، حالت روستاگونه را بیشتر دوست داشته باشید. چند سالی است که سبک روستیک با الهام از المان ها و ویژگی های زندگی روستایی، سعی در خلق حس نوستالژیک در ویلاها دارد. نمای ویلای روستیک از حجم یا ترکیب احجام بسیار ساده تشکیل می شود همراه با متریال چوب، آجر و سنگ های خام و طبیعی بدون هیچ پرداختی.

وجود بالکن و تراس همواره باعث افزایش کیفیات مطلوب فضایی-کالبدی در بنا می شود. این فضاهای واسط ارتباط فضاهای داخلی بنا را با فضای خارجی بیشتر می کنند و باعث ایجاد فضاهای جذابی برای استراحت و بهره بردن از مناظر بیرونی می شوند. پتانسیل فضاهای باز اطراف ساختمان ویلا در این زمینه قابل توجه است. در درجه اول در ویلاها، دیگر مسئله محدودیت های فضایی و دید های مزاحم بناهای همجوار وجود ندارد و در وهله دوم فضاهای نیمه محصور می توانند باعث گسترش فضاهای عملکردی شوند و نقش مکمل برای فضاهای داخلی داشته باشند. انجام فعالیت های دورهمی، تفریحی و صرف غذا در یک تراس زیبا تجربه لذت بخشی است.

محوطه سازی ویلا مقوله مهم دیگری است که نباید از نظر دور نگه داشته شود چرا که فضای باز و طبیعی ویلا باید دارای طراحی مناسب و بهینه ای باشد. ساخت استخر روباز که از جذابیت های ویلاسازی است، در این فضا صورت می گیرد. علاوه بر آن ساختارهای عملکردی و تزئینی دیگری وجود دارند که به زیبایی و جذابیت محوطه ویلای شما می افزاید، از جمله آلاچیق ها، آب نماها، آتشگاه ها و ….

آزادی و نوآوری در ایجاد فرم ها و ساختارهای ویلا نباید ما را از مسائل کارکردی و اقلیمی غافل کند. کشور ایران دارای اقلیم های متنوع است.

با نگاهی به معماری سنتی هر منطقه، تاثیر این شرایط متفاوت آب و هوایی روی بناها به خوبی قابل مشاهده است. به عنوان مثال اگر ویلای شما در نواحی ساحلی شمالی یا جنوبی کشور است باید از فرم های کشیده با ایوان های بلند و کشیده بهره ببرید و بالعکس در نواحی با گرما یا سرمای شدید و خشک، فرم های فشرده با بازشوهای محدود، مطلوب است. جهت گیری مناسب ویلا رو به بهترین دید و منظرهای اطراف و بهره گیری از حداکثر گرما و نور آفتاب در فصول سرد سال نیز در همین راستا صورت می گیرد.

ویلاسازی در محیط طبیعی فرصت مناسبی است تا با بهره گیری از اصول طراحی اقلیمی به ساخت بناهایی مبادرت کرد که پایدار بوده و مصرف انرژی در آنها حداقل باشد.