نویسندگان مطلب: نیلوفر شهسواریان و نیکو کریمی

نام کتاب: پنج پا فاصله

نویسنده کتاب:  ریچل لیپینکات

مترجم کتاب:  فائزه دائمی، جواد کریمی

ناشر:  انتشارات علمی و فرهنگی، کتاب‌های پرنده آبی

نوبت چاپ: ۱  سال چاپ: ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۳۳۲

 

 

در زمان بیماری عاشق شدن پیچیده‌تر می‌شود، مثل رمان پنج پا فاصله. در این رمان استلا، دختر نوجوان به یک بیماری نادر تنفسی دچار شده و اغلب اوقات باید در بیمارستان بستری باشد. او در بیمارستان با ویل آشنا می‌شود. عشق آن دو به یکدیگر عجیب و غریب است چون بیماری ویل ایجاب می‌کند که کسی را لمس نکند، در غیر این صورت بیماری‌اش (که از بیماری الا خطرناک‌تر است) منتقل می‌شود. ممنوعیت نزدیک شدن به یکدیگر علاوه بر اینکه به کشش داستان اضافه کرده، باعث شده با یک داستان عاشقانه‌ی غیر کلیشه‌ای روبرو باشیم و مثل شخصیت‌های داستان در مرز امید و ناامیدی قرار بگیریم. داستان پنج پا فاصله بر اساس واقعیت نوشته شده و از روی آن فیلم هم ساخته شده است.

 

نام کتاب: جنگ که تمام شد بیدارم کن

نویسنده کتاب:  عباس جهانگیریان

ناشر:  افق

نوبت چاپ: ۳   سال چاپ:  ۱۳۹۱

تعداد صفحات:  ۲۲۴

 

حامی، پسری جنگ‌زده است که خانواده اش را در بمب‌باران از دست داده. او به همراه بی‌بی و دایی‌اش، به شهر قم می‌آید تا کمی دورتر از جنگ زندگی جدیدی را شروع کند. حامی،صدای خوبی دارد، نقاشی می‌کشد و خط خوشی هم دارد. او برای گذراندن زندگی سخت کار می‌کند. گاهی سر چاه جمکران عریضه می‌نویسند و گاهی روی سنگ قبرها خطاطی می‌کند. اما در این شرایط، حامی تنها نیست. در انبار خانه‌ی جدید، دریچه‌ای وجود دارد که حامی از آن‌سوی آن، با حوری حرف می‌زند. دختری که در پستوی خانه، به دلیل تعصب پدر و نقشه‌های نامادری‌اش، تمام وقتشان را در آن‌جا به قالیبافی می‌گذراند. در بحبوحه‌ی جنگ و شرایط نامساعد، حامی و حوری کم‌کم به هم علاقه‌مند می‌شوند، با هم کتاب و شعر می‌خوانند و به دنیای یکدیگر پامی‌گذارند. جهانگیریان در این کتاب، با جسارت خاصی به عشق بین این دو نوجوان پرداخته است. عشقی که در میان جنگ و تعصب و فقر شکل می‌گیرد.

 

نام مجموعه: مجموعه‌ی عاشقان ناشناس

نام جلدها: عاشقانه‌ای به نازکی تار مو، سارا و موج‌های عاشق ارس، درناهای عاشق، عاشق شدن پری دریایی به روایت آب، گرگها هم عاشق می‌شوند

نویسنده مجموعه:  محمدرضا یوسفی

ناشر:  پیدایش

 

 

محمدرضا یوسفی در مجموعه‌ی عاشقان ناشناس، سراغ داستان‌های عاشقانه‌ی اقوام مختلف ایرانی رفته و آن‌ها را بازنویسی کرده است. داستان‌هایی که شاید تا به حال به گوشمان نخورده باشند. داستان‌های این مجموعه از ادبیات فولکلور کردی، ترکی، نواحی جنوبی کشور، لرستان و ادبیات ترکمن گرفته شده اند و منجر به آشنایی بیشتر نوجوانان با فرهنگ اقوام گوناگون می‌شوند. محمدرضا یوسفی تلاش کرده این داستان‌ها را در قالب رمان عرضه کند تا برای نوجوانان جذاب‌تر باشد. این مجموعه داستان‌ها، علاوه بر تازگی و جذابیت، اطلاعات ارزشمندی از جغرافیای مناطق مختلف و باورهای گوناگون اقوام ایرانی دربر دارد.

 

نام کتاب: نغمه‌ای برای الاگری

نویسنده کتاب:  دیوید آلموند

مترجم کتاب:  شیرین ملک فاضلی

ناشر:  هوپا

نوبت چاپ : ۲ سال چاپ: ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۲۵۶

 

ارفئوس در بین اساطیر یونانی اسطوره‌ی موسیقی و استاد نواختن چنگ است. او عاشق ائورودیکه می‌شود. این داستان را به یاد بسپاریم و حالا به ماجرای کتاب نغمه‌ای برای الا گری نگاهی بیندازیم. الا اولین بار صدای ارفئوس را از پای تلفن می‌شود و ندیده دلش می‌خواهد این پسر را هر چه زودتر از نزدیک ببیند. این جمله که «دخترها از راه گوش عاشق می‌شوند» در این داستان صدق می‌کند. راوی داستان، کلر، دوست الاست و خودش از نزدیک شاهد دلبستگی‌های این دو نوجوان به یکدیگر است. ارفئوس نوازنده‌ی دوره‌گردی است که می‌خواهد با کمک موسیقی بر مرگ غلبه پیدا کند و آشنایی الا با او تغییرات زیادی در زندگی هردویشان ایجاد می‌کند.

این رمان درباره‌ی معجزه‌ی عشق و موسیقی است و حتی بزرگترها هم می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند. 

 

نام کتاب: خطای ستارگان بخت ما

نویسنده کتاب:  جان گرین

مترجم کتاب:  الهه مرادی، میلاد بابانژاد

ناشر:  پیدایش

نوبت چاپ:۱۱ سال چاپ:  ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۴۱۲

 

بدون شک خطای ستارگان بخت ما، یکی از پرطرفدارترین رمان‌های عاشقانه‌ی نوجوان در سال‌های اخیر است که فیلم سینمایی موفقی نیز از روی آن ساخته اند. داستان کتاب درباره‌ی عشق خاص هیزل و آگوست است که هردو با سرطان دست و پنجه نرم می‌کنند. هیزل در هفده سالگی، کاملا ناامید شده و انتظار مرگ را می‌کشد تا اینکه آشنایی با آگوست در یکی از گروه‌های پشتیبانی سرطان، باعث می‌شود تا زندگی و مرگ هردوی آن‎‌ها طور دیگری رقم بخورد. قهرمانان این کتاب، در طول داستان سوال‌های گوناگونی را در پیش رویشان می‌بینند. از اینکه آیا آن‌ها هم می‌توانند عاشق بمانند یا اینکه بعد از مرگشان می‌توانند اثری از خود برجای بگذارند؟ خطای ستارگان بخت ما، در عین حال که می‌تواند اشک مخاطب را درآورد، از لحن طنزی برخوردار است و به خوبی توانسته در بعضی لحظات مخاطب را به فکر وادارد.

 

نام کتاب: بندبازان

نویسنده کتاب:  دیوید آلموند

مترجم کتاب:  شهلا انتظاریان

ناشر:  ایران‌بان

نوبت چاپ : ۳ سال چاپ: ۱۳۹۸

تعداد صفحات: ۳۳۶

 

منطقه‌ی فقیرنشین تاثیر زیادی بر دومینینگ هال دارد، رفتن به سمت جرم و مجرمان بخش منفی آن است. بخش زیبای داستان همبازی شدن با هالی است و مهمتر از آن زمانی است که به نوجوانی می‌رسند و شیفته‌ی همدیگر می‌شوند. حتی فاصله‌ای که بچه‌های شرور محل‌شان بین آن‌ها می‌اندازند هم باعث نمی‌شود برای همیشه از همدیگر دور بمانند. این دو با هم بندبازی می‌کنند‌ و زندگی‌شان نقاط مشترکی باهم دارد. جدا از وجه اجتماعی رمان که به تبعیض‌های جامعه پرداخته، زندگی عاطفی دو شخصیت داستان جذاب است و بخشی از آن هم اخلاقی است، رمان نشان می‌دهد برای پایداری عشق باید تفاهم و گذشت و صبوری داشت تا بتوان یک رابطه‌ی مثبت را تجربه کرد. راوی رمان اول شخص مفرد است که باعث شده خواننده به روحیه و احساسات شخصیت اصلی داستان_خصوصا احساسات او به هالی_ بیشتر نزدیک شود.

 

نام کتاب: این وبلاگ واگذار می‌شود

نویسنده کتاب:  فرهاد حسن‌زاده

ناشر:  افق

نوبت چاپ :۶ سال چاپ: ۱۳۹۸

تعداد صفحات:  ۱۴۴

 

 

درنا، نوجوان ۱۶ ساله‌ای است که به داستان‌نویسی علاقه‌مند است. او یک روز در کتاب‌فروشی آقای ذال، دفتری پیدا می‌کند که از طریق آن به گذشته‌ی آقای ذال وارد می‌شود. درنا تصمیم می‌گیرد وبلاگی به راه بیندازد و ماجرای آقای ذال را بنویسد. داستان عشق او به دختری به نام فریبا، که در زمان جنگ، همراه با خانواده‌اش از آبادان نقل مکان می‌کند. اما کلید خانه را به ذال می‌سپارند تا یک روز برگردند. حالا سی سال از آن ماجرا می‌گذرد و خانواده فریبا هیچ وقت به آبادان بازنمی‌گردند. درنا با منتشر کردن داستان در وبلاگش، پای افراد تازه‌ای را به داستان می‌گشاید. پای کسی که تمام این سال‌ها در فکر آقای ذال بوده، اما هیچ وقت احساساتش را به زبان نیاورده است. حسن زاده در این کتاب، عشق دوران نوجوانی را به طوری ملموس به مخاطب نشان داده است. علاوه بر این، به خوبی به لحن و دنیای نوجوانان امروز نیز نزدیک شده و در عین ترسیم کردن عشقی در آبادان دهه‌ی شصت، به دغدغه‌های این روزهای نوجوانان هم پرداخته است.

 

نام کتاب: عاشقانه‌های یونس در شکم ماهی

نویسنده کتاب:  جمشید خانیان

ناشر:  کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

نوبت چاپ: ۴  سال چاپ: ۱۳۹۵

تعداد صفحات: ۱۶۸ 

 

بین رمان‌های عاشقانه‌ی نوجوان در ایران عاشقانه‌های یونس در شکم ماهی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که موضوع اصلی‌اش به نوعی ممنوع بوده و پیش از آن نویسندگان داخلی کمتر به آن پرداخته‌اند. داستان در زمان جنگ بین ایران و عراق می‌گذرد. سارا دختر سیزده ساله‌ی داستان پیانویش را خیلی دوست دارد و ناچار می‌شود با خانواده از آبادان به اهواز بروند. در راه با یونس و مادربزرگش روبرو می‌شوند و پیانو را کنار می‌گذارند تا آن‌ها در وانت جا بشوند. جمشید خانیان توانسته احساساتی که سارا به یونس دارد را نشان بدهد. سارا او را پنهانی دنبال می‌کند و از طرفی وانمود می‌کند که دلبسته‌ی یونس نشده است. عشق در سنین پایین شاید به نظر خام و بی‌اهمیت به نظر بیاید اما این رمان نشان می‌دهد همیشه این‌طور نیست، بخش زیادی از فکرهای یک دختر نوجوان می‌تواند به عشق معطوف شود و او را به خود مشغول کند، گاهی ناامیدش کند، گاهی ناکام بماند و گاهی فشار روحی زیادی بر او وارد کند.