یکی از سوالاتی که برای اغلب مشتریان پیش می آید، این است که آیا کیفیت عکس دوربین های تلفن های هوشمند مانند iPhone 7 می تواند در مقابل دوربین های عکاسی قرار بگیرد یا خیر در واقع همان مقایسه گوشی با دوربین. به همین منظور چندی پیش در هنگام بازدید از موج سواران در شهر مونیخ، از یک عکاس تازه کار مشتاق خواستیم که به ما برای مقایسه ی چند مدل از جدید ترین دوربین های کانن در برابر دوربین های تلفن های هوشمند (آیفون 6S و سامسونگ گلکسی S7 ) کمک کند. این دو تلفن هوشمند جزو محبوب ترین تلفن های موجود در بازار هستند و کیفیت عکس های آنها شهرت زیادی پیدا کرده است. در این مقاله می خواهیم نتیجه ای که از این مقایسه بدست آوردیم را با شما به اشتراک بگذاریم.
برای اینکه مطمئن باشیم این چالش منصفانه است، هر عکس در فاصله ی یک دقیقه یا کمتر، در همان شرایط نور و سایه و با استفاده از تنظیمات دستی دوربین ها گرفته شده است.



مقایسه گوشی با دوربین
زوم دوربین

در اینجا می توانید مزایای زوم اپتیکال در دوربین های PowerShot G3 X را نسبت به زوم دیجیتال دوربین تلفن هوشمند مشاهده کنید و مقایسه گوشی با دوربین را به طور زنده مشاهده کنید. وقتی در هنگام استفاده از دوربین با زوم دیجیتال زوم می کنید (مثل هر دو تلفن هوشمندی که در اینجا آزمایش شده اند)، مثل این است که بخشی از میان تصویر را ببرید و آن را با فتوشاپ بزرگ کنید. این میتواند باعث شود که عکس از جزئیات کمتر و یا تصویری تار برخوردار باشد، ممکن است نتوانید سوژه را به وضوح ببینید و عکس ممکن است به شکلی که آن را در واقعیت دیده اید گرفته نشود.
همانطور که می توانید عکس گرفته شده با دوربین PowerShot G3 X را ببینید، مشخص است که با لنز زوم اپتیکال، کیفیت و جزئیات خیلی بهتری خواهید داشت و عکس شما دارای وضوح بیشتر و رنگ های شارپ تری در مقایسه با دوربین تلفن هوشمند با زوم دیجیتال خواهد بود.

برای مقایسه دقیق تر می توانید عکس ها را روی سیستم خود ذخیره کنید.


مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین Canon PowerShot G3 X   Apple iPhone 6S مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین     Canon PowerShot G3 X  Samsung Galaxy S7
عکاسی با نور کم

یکی از ضعف های اصلی دوربین های تلفن های هوشمند در هنگام عکاسی نور کم است و معمولا در این زمینه خیلی ضعیف تر از دوربین های عکاسی عمل می کنند. این مساله به خاطر این است که سنسور های تعبیه شده در آن ها (همان قسمتی که به نور واکنش نشان می دهد) حساسیت کمتری نسبت به سنسور های دوربین های DSLR، دوربین های بدون آیینه یا حتی دوربین های کامپکت کانن دارند. علاوه بر این، دوربین های تلفن های هوشمند هیچ دسترسی ای به تنظیمات ISO (که درجه ی حساسیت دوربین به نور موجود را تعیین می کند) در اختیار کاربران قرار نمی دهند، و این مساله در عکس های زیر باعث تاریک به نظر آمدن عکس ها شده است.
این عکس های کنار هم نشان می دهد که چطور سنسور بزرگتر و توانایی تنظیم ISO به شما اجازه می دهد تا با دوربین PowerShot G7 X Mark II عکس های برتری را با رنگ های دقیق، جزئیات شارپ تر و روشن تر بگیرید.


مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین  Apple iPhone Canon PowerShot G7 X Mark II مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین     Samsung Galaxy S7  Canon PowerShot G7 X Mark II
گرفتن عکس در نور کم از سوژه ای با حرکت سریع

در این ترکیب بندی، می توانید به وضوح ببینید که چطور عکس گرفته شده با دوربین the PowerShot G7 X Mark II حرکت را به شکلی شارپ در تصویر ثبت کرده، در حالی که در تلفن های هوشمند استفاده شده عکس ها به همان اندازه شارپ نیستند و رنگ هایشان مصنوعی است. در شرایطی با نور کم، دوربین های کانن سرعت دیافراگم را تعدیل می کنند، همینطور تنظیمات ISO و دیگر تنظیمات در این دوربین باعث وضوح عکس می شوند و جزئیات عکسی را به همان شکلی که می خواهید در زمان چاپ و اشتراک گذاری دیده شود، حفظ می کنند.


مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین  Apple iPhone 6S Canon PowerShot G7 X Mark II مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین     Samsung Galaxy S7 Canon PowerShot G7 X Mark II
گرفتن عکس های پرتره

یکی از مزایای عکاسی با دوربین هایی که سنسورهای بزرگ تری دارند، مثل EOS 80D که ما در این آزمایش استفاده کردیم این است که عمق میدان خوبی می سازند (آن قسمت محو عکس که پشت سوژه ی اصلی قرار دارد.) اینجا می توانید ببینید که در عکس گرفته شده با EOS 80Dپشت‎زمینه به زیبایی مات شده است، به این معنا که سوژه در تصویر برجسته تر به نظر می آید. تصویری که با دوربین تلفن های هوشمند گرفته شده است به مراتب تخت و بدون عمق دیده می شود، ضمنا در تلفن های هوشمند قادر نیستید کنتراست نور را به اندازه ی EOS 80D تنظیم کنید. تلفن های هوشمند همه ی بخش های تصویر را در فوکوس نگاه می دارندو به همین دلیل پشت زمینه سوژه به اندازه ی خود سوژه دارای فوکوس و گویی بخشی از تصویر است. در ادامه، با دوربین EOS 80D به وسیله ی لنز همراه آن عکس انداختیم که به عکس پرسپکتیو بهتری می دهد و باعث می شود خصوصیات ظاهری طبیعی تر باشند. لنز دوربین های تلفن های هوشمند وایدتر هستند، که باعث اعوجاج تصویر می شوند. استفاده از چنین لنز بازی بدین معناست که باید به سوژه نزدیک تر بشوید تا بتونید پرتره ی خوبی بیندازید. با یک DSLR و یک لنز زوم شما می توانید از سوژه تان دور تر شوید. همانطور که قبلا هم برای تان توضیح دادیم، گرفتن عکس های پرتره با دوربین های DSLR حتی با لنز کیت خود دوربین نیز، می تواند نتیجه ای بهتر از دوربین های تلفن های هوشمند داشته باشد.

[porto_content_box border_top_color=”yellow”]
ترفندهایی برای عکاسی پرتره با لنز های کیت را در وب سایت نورنگار بخوانید.

[/porto_content_box]
هر دو عکس بدون استفاده از فلش، با نور طبیعی گرفته شدند. همانطور که در تصویر می بینید، عکس گرفته شده با دوربین EOS 80D کانن دارای رنگ های عمیق تر، دقیق تر و متوازن تر است.


مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین   Apple iPhone 6S Canon EOS 80D مقایسه گوشی با دوربینمقایسه گوشی با دوربین     Samsung Galaxy S7 Canon EOS 80D
مقایسه ی نتایج

همانطور که نتایج نشان می دهند، دوربین های کانن به مراتب عملکرد بهتری در تولید جزئیات بهتر در شرایط مختلف نسبت به تلفن های هوشمند داشته اند. اگرچه دوربین های تلفن های هوشمندی که در سال های اخیر به بازار وارد شده اند کیفیت فوق العاده ای دارند و برخی از آنها مانند دوربین گوشی Google Pixel، از دیدگاه وب سایت های حرفه ای مانند DxO بهترین دوربین موبایل و حتی بهتر از iPhone 7 شناخته شده است، اما باز هم عکاسی با دوربین های واقعی، حتی اگر جزو دوربین های کامپکت پیشرفته باشند، باز هم کیفیتی به مراتب بهتر از دوربین های تلفن های هوشمند دارند.
البته این وضعیت در حال تغییر است و بسیاری از کاربران معتقدند که به دلایل مختلف، باید دوربین های تلفن های هوشمند را جدی بگیریم. نظر شما در این باره چیست؟

[porto_content_box]
9 دلیل برای اینکه چرا باید دوربین iPhone 7 را جدی بگیریم

[/porto_content_box]