دریاچه چورت با تمام کوچکی اش آینه ی تمام قدی است از تمام افسون هایی که طبیعتی بکر می تواند در خود جای دهد. حوالی صبح که مه رقیقی روی سطح آب پرسه می زند و صدای آواز پرندگان به آرامی به گوش می رسد، آرامش آن دوچندان می شود. دریاچه میانشه همیشه زیبا و دیدنی است، اما اواسط تابستان و پاییز آن حکایت دیگری دارد.

 

دریاچه میانشه نزدیک به روستایی به نام چورت واقع شده است و از این رو آن را دریاچه چورت نیز می نامند. این دریاچه ی جوان، قریب به صد سال پیش متولد شده است. دریاچه چورت در سال 1318 خورشیدی بر اثر زمین لرزه و رانش زمین و در پی آن بسته شدن مسیر آب چشمه ای که در کنار دریاچه قرار دارد، به وجود آمده است.

 

هنگام کاهش آب، پدیدار شدن باقیمانده درخت هایی که در محل پیدایش دریاچه بوده اند منظره ویژه ای را ایجاد می کند. این دریاچه در شکاف دره ای با شیب زیاد قرار گرفته و دور تا دور دریاچه را پوشش های جنگلی بکر و درختان قدیمی در بر گرفته است.

 

بیشتر بخوانید:10 نکته کلیدی برای عکاسی از طبیعت

 

دسترسی

 

چورت روستای کوچکی است در دل کوهستان و برای رفتن به آن باید از ساری به سمت کیاسر رفت. برای رفتن به کیاسر باید وارد جاده سمنان بشوید. پلیس راه ساری را که پشت سر بگذارید جنگل های ساکت و آرام سالاردره شروع می شوند. بعد از 20 دقیقه که از ساری دور شدیم، به دوراهی سد شهید رجایی و کیاسر می رسیم.

 

دریاچه چورت

 

سد شهید رجایی که محلی ها به آن سلیمان تنگه هم می گویند، خودش از زیبایی های اطراف ساری ست. بعد از سد سلیمان تنگه تا کیاسر کمتر از یک ساعت راه است البته شاید راه بیشتر از یک ساعت به نظر برسد که دلیلش هم کوهستانی و پیچ در پیچ بودن مسیر است.

 

دریاچه چورت

 

بعد به روستای چورت می رسید. از روستا تا دریاچه با ماشین 20 دقیقه راه است. اسم اصلی چورت دریاچه میانشه است، ولی چون آخرین روستای مشرف به دریاچه، اسمش چورت است؛ این اسم را رویش گذاشته اند.

 

دریاچه چورت

 

خیلی ها می گویند این دریاچه که 2/5 هکتار است بر اثر زلزله ای که در سال 1318 اتفاق افتاده، به وجود آمده. اهل روستا معتقدند کمتر از 100 سال پیش به خاطر زمین لرزیده، مسیر چشمه کنار دریاچه بسته شده و باعث به وجود آمدن این دریاچه شده است. در اطراف چورت درخت های گردو و ازگیل زیادی هست و بوی آویشن و پونه را هم میشود تشخیص داد. پاییز که به کنار دریاچه بروید هم گردوها رسیده اند و هم ازگیل ها.

 

دریاچه چورت

 

چورت، یکی از قشنگترین دریاچه هاست. زمانی که آب دریاچه کمتر است درخت هایی که کف دریاچه بوده اند سرشان از آب بیرون می زند البته در حالت عادی هم تنه درخت ها را می شود دید. بدون شک در این منطقه سوژه های بکری برای عکاسی پیدا خواهید کرد.

 

دریاچه چورت

 

مسیر رسیدن به چورت خیلی دیدنی ست. در بخش سالاردره میتوان چند دقیقه ای ماشین را کنار زد و در جنگل قدم زد. سد سلیمان تنگه برای خودش جاذبه ای قشنگ محسوب می شود. در این منطقه همچنین آب بندان الندان (پله) قرار گرفته، منطقه ای در دل جنگل که میتوان در دریاچه زیبایش قایق سواری کرد.

 

نزدیک ترین راه رسیدن به  آب بندان از طریق روستای ازنی ست و از طریق سه راه الندان هم میشود به آن رسید. اوایل بهار گل های بنفشه، الزی (پیازچه وحشی) و انواع سبزی های معطر و دارویی دور اینجا می روید. پس اگر وقت دارید این منطقه را نیز از دست ندهید.

 

بیشتر بخوانید:چه نوع لنزی برای عکاسی از طبیعت مناسب است؟

 

 کجا اقامت کنیم؟

 

دریاچه چورت در مازندران که در 71 کیلومتری ساری  و 309 کیلومتری تهران قرار گرفته در نتیجه اگر سحرخیز باشید می توانید برای یک سفر یکروزه از تهران برنامه ریزی کنید. اما اگر محسور آرامش این منطقه شدید و خواستید در آن اقامت کنید؛ در روستای چورت می شود خانه کرایه کرد یا اطراف دریاچه چادر زد.

 

دریاچه چورت

 

یکی از اهداف سفر طبیعت گردان به دریاچه چورت، کمپینگ در کنار آن و گذراندن شب در زیر آسمان پرستاره است. اگر با این نوع اقامت آشنایی دارید و وسایل مورد نیاز آن در دسترس تان است، حتما آن را در کنار دریاچه چورت تجربه کنید. اگر خواهان نوع دیگری از اقامت هستید می توانید بر روی خانه های محلی، ویلاها، هتل ها و مهمان سراهای شهرها و روستاهای اطراف نیز حساب باز کنید. از آنجا که از ساری تا این منطقه نزدیک به دو ساعت راه است هتل های ساری هم انتخاب خوبی ست.

 

دریاچه چورت

 

مسیر رسیدن به چورت سختی های خاص خودش را دارد پس هر کس که قدم به حوالی این دریاچه می گذارد ساعاتی را در کنار آن می گذراند و با برپا کردن پیک نیک دوستانه یا خانوادگی، خاطره ای خوش را برای خود و همسفرانش خلق می کند.

 

در اینجا سوژه های عکاسی فراوانند و هر یک می توانند به تصویری ماندگار در بین عکس هایتان تبدیل شوند. پس دست به دوربین شوید و یادگاری هایی ماندگار و ارزشمند را با خود به خانه ببرید.