لنزهای دوربین به صورت معمول طوری طراحی شده اند که پرتوهای نور را بر یک سنسور مسطح، ثبت می کنند. این فرآیند بر خلاف تکنولوژی سنسورهای منحنی، راه حل ایده آلی نیست. این روش ثبت تصویر باعث سافت شدن تصویر در گوشه ها، بخصوص هنگام عکس برداری با دیافراگم های باز خواهد شد.

 

در جهان آرمانی، شکل سنسور باید با پرتو نور تابیده شده توسط لنز مطابقت داشته باشد. چندین تولید کننده مانند سونی، سالها تلاش کرده اند تا سنسورهای منحنی ایجاد کنند تا هر پیکسل در جایی قرار گیرد که فاصله ی مناسبی از پرتو نور داشته باشد. در حال حاضر، این تولیدکننده ها به مقصود خود رسیده اند.

 

سنسورهای منحنی

 

مدیرعامل شرکت سیگما، ایده سنسورهای منحنی را با وجود چالش های فنی و صنعتی زیاد، جذاب خواند. اگر سنسور برای تنظیم انحنای یک لنز طراحی شده باشد، با لنز دیگر ممکن است مطابقت نداشته باشد و نتایجی بدتر از ثبت عکس با یک سنسور مسطح ارائه کند. بدین صورت ما به یک سنسور  با انحنای متغیر نیاز خواهیم داشت که از تولید چنین سنسوری خیلی دور هستیم.

 

آقای یاماکی می گوید : این تکنولوژی در دوربین های با لنز ثابت می تواند یک راه حل خوب باشد، اما صرفه ی اقتصادی ندارد. به طور مثال در دوربین های سیگما برای هر مدل باید یک سنسور منحنی مخصوص طراحی شود که هزینه ی هنگفتی را در پی خواهد داشت. فقط به آن فکر کنید؛ برای هر مدل دوربین dp0، dp3، dp2 و dp1 که به ترتیب لنزهای 21، 75، 45 و 28 میلی متری دارند، باید یک سنسور منحنی جداگانه طراحی شود. در حالی که هم اکنون همه ی این دوربین ها از سنسور تکی مسطح APC-S استفاده می کنند. بدین ترتیب از نظر اقتصادی تولید سنسورهای منحنی توجیهی ندارد.

 

در نهایت او می گوید که “سنسورهای منحنی یک چالش بزرگ مهندسی هستند و تنها می تواند برای ماژول دوربین گوشی های هوشمند استفاده شود که حجم تولید بالایی دارند و سرمایه گذاری در آن منطقی است”.

 

بیشتر بخوانید: بزرگترین نوآوری در عکسبرداری با تلفن همراه

با این توضیحات به نظر می رسد که سنسورهای منحنی به این زودی ها به دوربین های حرفه ای راه پیدا نکند؛ تا زمانی که در این تکنولوژی تغییراتی ایجاد شود.

 

منبع : fstoppers

مترجم: آرمان دیداران